Sukses përtej Antlantikut, Ravajol Hasani krijon menutë e dy restoranteve në New York - Business Magazine Albania

Sukses përtej Antlantikut, Ravajol Hasani krijon menutë e dy restoranteve në New York

Ravajol Hasani

Ravajoli gjatë një interviste për BusinessMag tregon se karriera e tij e mbushur me angazhime, sakrificë dhe shumë përkushtim gjatë 20 viteve të fundit, i është shpërblyer, pasi sot ai është vlerësuar me 10 çmime ndërkombëtare në fushën e gastronomisë botërore.

Në vitin 2019 ai u vlerësua me çmimin Ambasador i Gastronomisë, ndërsa së fundi u vlerësua me çmimin platinium për 2022. Gjithashtu, ai është renditur në listën e 150 shefave më të mirë në botë për 2022.

Ai tregon se në dy muajt e fundit është angazhuar me projektet më të rëndësishme në jetën e tij dhe me karrierën në rangun botëror, ku dhe momentalisht ndodhet përtej Antlantikun, në Tokën e premtuar.

Ravajoli ka shkuar në New York ku ka krijuar menutë për dy restorante atje dhe pritet të kalojë shumë kohë midis SHBA dhe Europës.

Lexoni: Ravajol Hasani, mes 150 shefave më të mirë të kulinarisë në botë, merr të drejtën të certifikojë brezin e ri të kuzhinierëve

Gjatë fundit të këtij muaji ai do të jetë i ftuar në Stuttgart të Gjermanisë, ku do të jetë në një mbrëmje gala mes njerëz të rëndësishëm të fushës së biznesit, ekranit, modës dhe muzikës, si dhe do t’i jepet çmimi si Chef Konsulent botëror më i suksesshëm për vitin 2022 mes 150 shefave botërorë.

Ravajoli tregon se nuk është një pjatë e caktuar që i ka dhënë më shumë famën se të tjerat, por një kombinim i detajeve, krijimtarisë, zgjedhjeve, përkushtimit si dhe pasionit, identitetit, filozofisë dhe kulturës që ai ka për punën.

Kam punuar shumë që të ndryshoj mentalitetin e ushqimit, si të ushqehemi më shëndetshëm, si të përpunojmë erëzat, bimët, fuqinë që na japin produktet e tokës, si të largohemi nga produktet me përpunim indrustrial, nga sheqeri dhe si mund të përdorim frutat apo vlerat e perimeve.”

Ravajoli ka punuar edhe me disa projekte në Shqipëri dhe Kosovë, dhe thotë se vendi i tij është gjithmonë në planet e tij të ardhshme.

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #36 - Tetor 2024

Vjeshta solli rikthimin e aktiviteteve biznesore në ritmin e tyre të plotë, pas pushimeve të verës. Sipërmarrjet shqiptare, me dinamikat e tyre të pandalshme, janë aktualisht para një sfide dhe mundësie më të madhe. Proceset e përafrimit me BE-në krijojnë një mundësi për një treg më të madh, por kjo kërkon njëkohësisht përgatitjen të duhur për tregun.

Eventet e fundit, veçanërisht Future2Tech, tregoi se shumë kompani shqiptare, kryesisht në fushën e zhvillimit të Softwareve, po punojnë tashmë për tregun e huaj dhe janë kompani ndërkombëtare në kuptimin e plotë të fjalës. 

Në brendësi të këtij numri ne kemi sjellë histori brandesh dhe histori njerëzore; histori sipërmarrësish dhe profesionistësh, të cilët kanë investuar kohë dhe pasion në punët e tyre për të parë rezultatet që duken sot. Një prej brandeve për të cilin flasim sot, mbyll 3 dekada biznes në Shqipëri, diçka që vlen të marrë përgëzime nga të gjithë. 

Histori nga vendi dhe diaspora, rrugëtime në tregti, shërbim, apo edhe konsulencë, ky numër sjell një gamë të gjerë artikujsh, të shtrirë madje mes biznesit dhe artit, të cilat, kur ndërthuren, sjellin zhvillime shumë të bukura për shoqërinë.

Interesant është fakti se kushdo që …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0