Start Up City, njihuni me qytetin më të ri në vend!


Është “Start Up City”, qyteti i ideve të cilin mund ta zotërosh ti. Start Up City është kompeticioni i cili synon të ndihmoj të rinjtë inovativë dhe me shpirt sipërmarrës të realizojnë idetë e tyre të biznesit.

I realizuar nga bashkëpunimi i studentëve nga dy universitetet më në zë të vendit, nën mentorimin e mësueses Blerina Hoxha. Ky kompeticion do t’ju vijë në ndihmë jo vetëm kompanive të cilat duan të zhvillojnë strukturat e tyre, por edhe gjithsecilit prej nesh duke na lehtësuar dhe përmirësuar përditshmërinë tonë. Tashmë qyteti ka hedhur themelet e tij dhe do të inagurohet në datat 27-28-29 Qershor 2018.

Si do të funksionoj StartUp City?

Dita 1: Do të nisë me regjistrimin e aplikantëve dhe do të pasohet me fjalë përshëndetëse nga përfaqësues më të rëndësishëm të botës së biznesit dhe asaj akademike.

Pjesa e dytë e ditës do të vijojë me një prezantim të shkurtër të mentorëve, si dhe njohja me idetë e biznesit. Mentorët do të jenë sipërmarrës, akademikë, përfaqësues të bizneseve, etj.

Dita 2: Do të fillojë me një prezantim dhe orientim mbi modelin Canvas. Do të prezantohen dy startup-e të suksesshme si dhe rrugëtimi që kanë bërë për të qenë të tillë.

Më pas dita do të vijojë me punë mbi projektet përkatese të çdo grupi, e shoqëruar me mbështetje të vazhdueshme nga mentorët.

Dita 3: Pjesa e parë e ditës do të shoqërohet me punë intensive nga grupi për produktin përfundimtar. Prezantim mbi inteligjencën emociolonale, prezantim sesi duhet të mbani një fjalim të suksesshëm.

Pjesa e dytë e ditës do të përbëjë pjesën më të rëndësishme të këtij aktiviteti ku do të realizohet prezantimi i ideve dhe shpallja e fituesve.

Mentorët do të jenë 15-18, si :

1- Adion Gordani – Themelues dhe menaxher i kompanisë “Webhost.al”

2- Dritaj Shoraj – pedagog pranë Fakultetit të Ekonomisë

3- Anisa Kadria- Menaxhere e Marredhënieve me bizneset, Banka NBG

4- Erkens Gjini, Business Developer Manager, OFIÇINA,

5- Pezana Rexha, CEO Design by Pana, etj.

Kush mund të marrë pjesë? E thjeshtë, ÇDOKUSH që ka një IDE inovative biznesi. Një organizim i cili vjen nga të rinjtë për çdo moshë.

Ideja më e mirë inovative vlerësohet me çmimin prej 100.000 lekë të reja.

Ideja më e mirë teknologjike vlerësohet me pajisje teknologjike për çdo pjesëtar të grupit.

Sipërmarrësi më i ri, vlerësohet me një bursë studimi 100% në Universitetin Metropolitan të Tiranës.

Por, çmimet nuk mbarojnë këtu…

10 vendet e para do të inkubojnë idenë e tyre në “Metropolitan Incubator”. Gjithashtu do të mund të përfitojnë Free Website për të reklamuar idenë e tyre të biznesit, ide e cila vetem në 3 ditë do të transformohet në një plan të mirëfilltë  biznesi.

Ti mund të shpenzosh 10 euro dhe do të përfitosh kaq shumë vetëm në tre ditë. Ndaj:

NDËRTO ËNDRRËN TËNDE, ËSHTË MOMENTI YT

Aplikimet janë hapur.

Aktiviteti që vjen nga studentët për studentët, nuk do të ishte i mundur pa mbështetjen e bashkëpunëtorëve. Studentët falenderojnë mbështetësit: Business Magazine Albania, Meropolitan Incubator, Swisscontact, Moon Travel Agency, Webhost, Agora Studio, Art Pasticeri Tirana, Pronatyra Treg, etj.

Për më shumë informacion na kontaktoni:

Email: [email protected]

Instagram: StartUp_City

Facebook: Start-Up City

Web: www.startupcity.al

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale