Si të shmangni debatet politike në punë
Përditësuar së fundmi: 19/07/2019

Si të shmangni debatet politike në punë

Share
nga Ornela Trupja
Kor 19, 2019

Shumica e ekspertëve mendojnë se në fakt janë dy tema që duhet të shmangen në ambientin e punës: politika dhe feja. Mbi të gjitha, ne jemi njerëz dhe jemi të ngarkuar me ndjenja, qofshin këto kombëtare, sigurie, apo të këtij lloji.  Por, nëse në vendin tuaj të punës do të hasni biseda politike, duhet të përmbaheni të mos bëni “luftë fjalësh”.  

Këto lloj diskutimesh në vendin tuaj të punës, mund të kenë efekte të pa dëshiruara nga ana profesionale ose mund të jenë thjeshtë një humbje kohe. Ju ndoshta edhe mund të ndiheni të përfshirë në çështjen lidhur me kandidatin apo partinë politike, por diskutimi mund të jetë një ide e keqe.

Debatet politike pothuajse, çdo herë, mund të dëmtojnë ata që mund të kenë pikëpamje të ndryshme. Opinionet në fusha të tilla si politika, shpesh mund të ndryshojnë dhe ky ndryshim mund të depërtojë në marrëdhënie personale dhe pune, duke sjellë disa efekte të dëmshme. Diskutimet politike shpesh mund të bëjnë të tjerët të supozojnë mendime për ju, duke u ndikuar nga dinamika e ekipit.

Diskutimet politike ndonjëherë mund të jenë kaq të paqëndrueshme, ndaj është më mirë të shmangim diskutime të tilla për të shmangur një debat. Këtu janë disa veprime të cilat duhen mbajtur mend:

  • Nëse në të gjitha ju jeni përballur me një bisedë rreth pikëpamjeve politike, përpiquni të mbani mendjen e hapur dhe të bëni deklarata jo-konfrontuese.
  • Sigurohuni për gjithçka që thoni, sepse papritmas biseda juaj mund të bëhet armiqësore.
  • Dëgjoni dhe respektoni mendimet e personit me të cilin po bisedoni.
  • Shumë herë biseda rreth politikës është vetëm për të bërë një bisedë të vogël e cila zakonisht është e padëmshme. Por në qoftë se ju mendoni se diskutimet rreth jush janë më shumë për vlefshmërinë, zgjidhni të mos jeni pjesë e saj thjesht duke mos marrë pjesë në të.
  • Kërkoni terren të përbashkët. Në vend të adresimit të cilit kandidat apo partisë politike mund të bëjë një punë më të mirë, kaloni bisedën në një drejtim ku të dy palët mund të bien dakord.
  • Edhe nëse e keni të vështirë të shmangni nga bisedat rreth politikës, vendosni kufinj për veten tuaj. Nëse ndonjëherë mendoni se fjalët tuaja mund të jenë duke u ndërtuar në një debat, shanguninga biseda. Bëni këtë duke deklaruar qartë se nuk keni ndërmend të krijoni ndonjë shqetësim për askënd.
  • Edhe nëse hasni një situatë që është e vështirë për t’u shmangur, mos e shprehni mendimin tuaj në një mënyrë që çrrënjos pikëpamjet e kundërta.
  • Mos jini krejtësisht të sinqertë për pikëpamjet tuaja politike në punë. Kjo mund të jetë shumë e dobishme në shmangien e bisedave të nxehta rreth politikës në punë.

Lexo: Debatet nuk sjellin rezultate negative, ja si të mësoni prej tyre

Ka shumë tema që mund të diskutoni në vend të politikës. Flisni për planet tuaja për fundjavë, hobi, rekomandoni filma ose tregoni kolegut tuaj për restorantin e ri që keni vizituar për të bërë ndonjë bisedë të vogël. Pra, mbani qetësi dhe mos diskutoni politikën!

Tips For EmployeesEvente

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00