Si të qëndroni të shëndetshëm dhe produktivë gjatë festave?
Përditësuar së fundmi: 18/11/2019

Si të qëndroni të shëndetshëm dhe produktivë gjatë festave?

Share
nga Ornela Trupja
Nën 18, 2019

Pushimet janë “thikë me dy presa”. Ato janë një periudhë dashurie, gëzimi dhe bujarie. Për të qëndruar produktivë, qëndroni të shëndetshëm dhe mbaroni vitin sa më fuqishëm që të jetë e mundur, duke e lënë pas stresin e jetës së përditshme. Për frymëzim, provoni këto këshilla:

Kontrolloni kohën e gjumit

Dita shkurtohet në periudhën e dimrit dhe ndoshta edhe rutina juaj e përditshme ndryshon. Ndryshimi i ritualeve tuaja ditore për shkak të ndryshimeve të orës, mund të çojë në zvogëlimin e produktivitetit tuaj. Mund të zvogëlojë energjinë dhe përqëndrimin. Për të stabilizuar këtë gjendje ju duhet të ekpsozoheni më shumë në natyrë, në rrezet e diellit. Kjo do t’i japë fuqi trurit tuaj. Programoni fluturimet në mënyrë që të mos keni nevojë të fluturoni ose të arrini në mes të natës, ose të rregulloni gradualisht orarin tuaj përpara se të dilni. Kontrolloni konsumimin e kafeinës në mënyrë që të reagoni mirë kur trupi juaj kërkon gjumë.

Planifikoni vaktet ditore

Kur jeni në shtëpi ju jeni të prirur të mendoni më shumë për ushqimin. Bëni mirë të vendosni një regjim në ushqyerjen tuaj, pasi kjo do t’ju ndihmojë të mos shtoni kile të tepërta dhe të ushqeheni në mënyrë të shëndetshme. Planifikimi i vakteve ditore dhe pushimeve ju lejon të shijoni trajtime, ndërsa ende qëndroni në shënjestër për ushqimin dhe marrjen e kalorive që ju nevojiten. Në përgjithësi, synoni për ushqime anti-inflamatore siç janë gjetur në dietën mesdhetare (p.sh., manaferrat, peshqit yndyror, specat, kërpudhat) dhe kufizoni sheqernat e rafinuara.

Lexo: 6 mënyra për të mbajtur punonjësit të angazhuar gjatë sezonit të festave

Merrni përsipër detyrat që ju takojnë

Nëse jeni me pushime, nuk është koha të qëndroni këmbë mbi këmbë duke i shijuar ato. Ju duhet të merrni përsipër përgjegjësitë tuaja dhe të shfrytëzoni të gjitha mundësitë për të shërbyer në familje. Bëni biseda me familjarët në lidhje me situatën tuaj, mendimet dhe nevojat tuaja përpara se të merrni më shumë gjëra në mënyrë që çështjet të mos shkrihen përpara një grupi më të madh. Caktoni detyra specifike për festat. Bëni tradita të reja që sjellin pozitivitet tek ju dhe personat e dashur.

Planifikojini mirë gjërat paraprakisht

Nëse dëshironi që këto ditë festash të jenë të paharruara, mos i lini gjërat për momentin e fundit. Planifikoni udhëtimin në momentin e caktuar. Blini dhuratat në kohë dhe mos u hallakatni shumë. Planifikimi i hershëm i gjërave shmang stresin që mund t’ju shkaktohet përgjatë këtyre ditëve.

Bashkëpunoni më shumë

Bashkëpunimi në punë do të thotë që ju keni burime të shumta për njohuri dhe ide të shkëlqyera dhe se mund të largoheni për pushime më të sigurtë. Do të thotë gjithashtu që keni dikë që ju ndihmon në situata të ndryshme me të cilat mund të përballeni.

IncEvente

Zgjidhje, Vetëm me një klik!

Dhjetor 11, 2019
6 PM – 8 PM

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00