Serena Leka, shqiptarja që triumfoi në Samitin Botëror të Inovacionit në Kinë
Përditësuar së fundmi: 09/12/2019

Serena Leka, shqiptarja që triumfoi në Samitin Botëror të Inovacionit në Kinë

Share
nga Ornela Trupja
Dhj 09, 2019

Serena Leka nuk është një emër i pa njohur për lexuesin e BusinessMag.al dhe jo vetëm. Tashmë emri i saj po lakohet shumë në Shqipëri dhe jashtë saj, madje deri në Kinë, për arritjet e kompanisë CELLUGY, ku ajo është bashkëpronare.

Serena fitoi me kompaninë e saj në Smitin Botëror të Inovacionit në Kinë, me ambalazhin ekologjik të CELLUGE. Në eventin prestigjoz, ajo u nderua me çmimin e parë, ndonëse konkurrenca ishte mjaft e fortë.

Për BusinessMag.al Serena tregon rrugëtimin se si ajo dhe kompania CELLUGY arritën të bëhen pjesë e këtij Samiti. Fillimi nis me konkurs në një kompeticion shkencor ndërkombëtar të mbajtur në Gjermani. Mes shumë kompanive të fuqishme botërore ata u vlerësuan me vendin e parë. Fitorja në këtë event u mundësoi marrjen pjesë në samitin e mbajtur në Kinë. Një samit në të cilin ishin konkurruese 50 kompani, shumica lokale, një juri 51% kineze dhe një numër shumë i lartë ndjekësish online.

Fitorja ishte diçka shumë e madhe për Serenën, ku përveçse fituan shumë shërbime dhe mundësi për të hyrë në tregun kinez, ata morën edhe një vëmendje të madhe mediatike. Serena përfaqësoi kompaninë e saj me produktin ekologjik të krijuar nga grupi i përkushtuar i CELLUGY, i cili përbëhet nga 6 persona. Ky produkt ekologjik i quajtur Ecoflexy, synon që të zëvendësojë plastikën në paketim fleksibël.

Lexo: Serena Leka, shqiptarja që po trajnon ekselentët në mbarë globin

Për BusinessMag.al Serena thotë se ky produkt është një gjetje e çmuar, pasi përbëhet tërësisht nga mbetje ushqimore që kanë përbërës sheqerin, kryesisht atë të frutave. Fakti që në këtë samit morën pjesë shumë kompani të mëdha botërore, tregon se edhe produkti i prezantuar prej tyre është një produkt vërtetë konkurues. Serena thotë se ata u shpallën fitues për disa arsye: a) Produkti është material 100% bio dhe 0% plasikë, b) i certifikuar për cilësinë e tij, c) skuadra kaq e vogël ka arritur shumë gjëra në pak kohë.

National Geographic e ka cilësuar CELLUGY si një nga 10 kompanitë më të mira në botë në dizenjimin e materialeve të reja.