Punonjësit e Google e Alphabet krijojnë sindikatë

Punonjësit e Google dhe degëve të tjera të kompanisë ëmë, Alphabet, kanë krijuar një sindikatë, që synon një rol më të madh në vendimet e kompanisë në një lëvizje që pritet të ndezë aktivizimin që gëlon aktualisht në gjigandët e Silicon Valley. Sindikata e punonjësve të Alphabet, synon të përfaqësojë të gjithë punonjësit e mirëpaguar të teknologjisë por edhe punonjësit e përkohshëm dhe kontraktorët.

Ajo nuk do të fokusohet vetëm tek pagesat dhe përfitimet, por synon edhe një rol në vendimet etike të gjigandëve të teknologjisë dhe mbrojtje nga pushime arbitrare për shkak të aktivizimit.

“Ne shpresojmë të krijojmë një proces demokratik për punonjësit që edhe ata të kenë zë në vendimmarrje, të promovojmë drejtësinë sociale e ekonomike dhe fundin e pabarazive mes punonjësve të përhershëm, atyre të përkohshëm, kontraktorëve etj. Deri në fund të dhjetorit, sindikata kishte rreth 200 anëtarë. Ajo do të jetë e hapur për të gjithë punonjësit në Google dhe Alphabet, përfshirë edhe divizionin e makinave autonome, Waymo, FITBIT, Verily etj.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale