Po aplikon për punë? Hidhi dhe një sy rezymesë tënde
Përditësuar së fundmi: 12/06/2019

Po aplikon për punë? Hidhi dhe një sy rezymesë tënde

Share
nga Neada Muçaj
Qer 12, 2019

Pjesa më e madhe e njerëzve nuk dinë ta marketojnë veten apo arritjet e tyre. Dhe kjo është një pikë e rëndësishme për të patur sukses, sidomos kur po aplikon për një punë.

Rezymeja është e rëndësishme jo vetëm për atë që e lexon, por më shumë për atë që e shkruan.

Për t’u siguruar që keni bërë një prezantim të denjë dhe rezymeja juaj do të marrë vëmendjen e duhur Tina Nicolai, e cila ka punuar si rekrutuese për Walt Disney World gjatë viteve 1990, ju sugjeron të shmangni gabimet e mëposhtme.

Shkujdesja

Një nga gabimet më të mëdhaja që bëjnë atë që po kërkojnë një punë është shkujdesja. I kushtojnë shumë pak rëndësi detajeve. Ata janë dembelë.

Fonte jo-profesionale, informacion i vjetër që i ka ikur koha apo është i panevojshëm.

Lexoni: Hobit më të pëlqyeshme për rezymenë tuaj

Përmbledhje shumë të gjata

Përmbledhjet janë të bezdisshme kur ato shkruhen në një ton fomal dhe përshijnë shumë mbiemra.

Është më mirë të listoni disa pika që listojnë arritjet tuaja dhe fjlainë hyrëse ‘kam arritur XYZ”.

Të citosh atë që është e dukshme

Nuk ka më vlerë të shkruani “telefon” apo “email” përpara një numri telefoni apo një adrese email-i. Është e kuptueshme.

Fjalitë e referencës

Punëdhënësit dinë të kërkojnë referencë. Kursejeni hapësirën dhe marketoni veten me një fjali personale më bindëse ose shtoni adresën tuaj të LinkedIn.

Lexoni: 8 aftësi që duhet t’i keni patjetër në Rezymenë tuaj

I/E përgjegjshëm/me për

Ja një tjetër rast dembelizmi.

Ju duhet të kuptoni se të fillosh një fjali me ‘i/e përgjëgjshëm/me për’ tregon se puna jote ta ka kërkuar atë detyrë, por jo performancën tënde. Nuk tregon se sa të suksesshëm keni qenë ju në atë detyrë.

Mos u bëj dembel! Merr dhe disa minuta për të shpjeguar atë që ke arritur, jo atë që pritej.

Shumë fjalë të shkurtra

Fjalët zhargon në rezyme si “jashtë kutisë”, “komunikim i shkëlqyer” janë minimumi i pritshmërisë në tregun e sotëm. Një person i cili është unik dhe zgjidh probleme në grup, do ta përfshijë patjetër këtë cilësi në rezyme me kombinimin e disa fjalëve “artistike”.

Të jesh shumë formal

Rezymetë formale janë shumë të mërzitshme. Ato e lodhin syrin dhe nuk e lejojnë lexuesin të kuptojë realisht personalitetin e kandidatit.

Lexoni: E vetmja gjë që nuk duhet të listoni në rezymenë tuaj

/BusinessInsider