Për të rritur sigurinë, policët indianë po mësohen të veprojnë kështu
Përditësuar së fundmi: 10/10/2018

Për të rritur sigurinë, policët indianë po mësohen të veprojnë kështu

Share
nga Neada Muçaj
Tet 10, 2018

Policët e aeroportit në Indi po udhëzohen të qeshin më pak.

Forca Qendrore e Sigurisë Industriale e vendit, e cila mban përgjegjësi për sigurinë ajrore, do që stafi i tij të jetë më shumë vigjilent sesa miqësor.

Ata do të lëvizin nga një sistem i buzëqeshur në një sistem me buzëqeshje të rezervuar.

Zyrtarët besojnë se mirësjellja e tepërt i vë aeroportet në rrezik nga sulmet terroriste.

Drejtori i përgjithshëm i organizatës, Rajesh Ranjan, tha madje, se sulmet e 11 shtatorit kishin ndodhur për shkak të “mbështetjes së tepërt miqësore të udhëtarëve”.

Kjo nuk është hera e parë që zyrtarëve të policisë indiane u është thënë të përmirësojnë standardet ose të ndryshojnë sjelljen e tyre:

  • Në korrik, Policia e Rezervës së Shtetit të Karnataka u tha oficerëve të saj të humbnin peshë ose të përballeshin me pezullimin nga shërbimi.
  • Dhe në vitin 2004, policia në shtetin e Madhya Pradesh u pagua për të rritur mustaqet, sepse besonin se kjo pamje e re do të nxiste më shumë respekt.

Në të kundërt, në vende të tjera të Azisë, policia e Nepalit punësoi 600 trajnerë në vitin 2014 për të ndihmuar oficerët të bëheshin më miqësorë.

/BBC