“Papagalli” ideja fituese e StartUp Live Tirana
Përditësuar së fundmi: 10/06/2019

“Papagalli”, aplikacioni që mund t’u lexojë fëmijëve të emigrantëve përralla në shqip

Share
nga Ornela Trupja
Qer 10, 2019

Start Up Live Tirana mbylli rrugëtimin e saj. Në eventin në të cilin u prezantuan shumë ide dhe u shpallën disa fitues, vendin e parë e fitoi “Papagalli”. Kjo ide ishte krijim në grup nga katër shokë shkolle: Orkida Pjetërnikaj, Enxhi Gjeci, Matilda Marku dhe Kevin Çekani.

Për BusinessMag.al ata shprehen se ideja erdhi si pasojë e një projekti shkolle. Fakti që kanë shumë familiarë që jetojnë jashtë, fëmijët e të cilëve nuk dinë të flasin mirë shqip, i ka shtyrë në krijimin e këtij projekti, i cili më pas u bë fitues i StartUp Live Tirana. Ideja konsiston në krijimin  e një aplikacioni, i cili u vjen në ndihmë fëmijëve të shqiptarëve që jetojnë jashtë, u mundëson leximin e përrallave në shqip.

Por pse quhet Papagalli?
Papagali është shpendi që komunikon atë që i thonë të tjerët. Kjo është edhe ideja e a.udiobook-ut.  Ata do të jenë të aftë të dëgjojnë përrallën dhe të përsërisin ato që do të dëgjojnë.

Lexo: StartUp Live Tirana shpall fituesit3

Mbështetja që kanë marrë nga sponsorët e eventit, i shtyn të vazhdojnë përpara. Ata synojnë që në një të ardhme jo të largët, aplikacioni të lancohet në treg. Më tej theksojnë se zhvillimi i aplikacionit me animacione do të jetë hapi i rradhës.

Për fituesit e vendit të parë u akorduan dy bileta për në Pionieers’20, festival ky i cili mbahet çdo vit në Vjenë. Vlera e biletave shkon në 1500 euro dhe këto bileta mundësohen nga Pionieers Venure. Mirëpo fituesit e vendit të parë janë një grup prej 4 personash, e ndërsa bileta janë vetëm dy. Të pyetur nga businessMag.al se si do e zgjidhin këtë pjesë ata shprehen se në Pionieers’20 do të shkojnë të katërt, pasi ata janë një ekip i vtetëm.