StartUp Live Tirana shpall fituesit
Përditësuar së fundmi: 10/06/2019

StartUp Live Tirana shpall fituesit

Share
nga Ornela Trupja
Qer 10, 2019

Për të tetin vit radhazi u organizua eventi StartUp Live Tirana. Qëllimi i këtij kompeticioni tre ditor është kthimi i idesë në biznes real. Të rinjtë patën mundësi të takojnë mentorë dhe ekspertë nga industria e Startup-eve dhe në fund të prezantojnë idetë e tyre para  një jurie të përzgjedhur.

Gjatë fundjavës u bë prezantimi i ideve të biznesit, mentorimi nga mentorët si dhe ndarja e çmimeve. Në event u ndanë 8 çmime, ku secili fitues përfitoi mundësinë e hapësirave co-working, konsulencë financiare e ligjore, hostim web dhe shërbime marketingu të dedikuara. .

Fituese e StartUp Live Tirana u shpall ideja e quajtur “Papagalli”. Fituesit e kësaj ideje ishin Orkida Pjetërnikaj, Enxhi Gjeci, Matilda Marku dhe Kevin Çekani. Kjo ide konsiston me krijimin  e një aplikacioni, i cili u vjen në ndihmë fëmijëve të shqiptarëve që jetojnë jashtë dhe u mundëson leximin e përrallave në shqip.
Fituesit e vendit të parë, u shpërblyen me dy bileta për në Pionieers’20 me vlerë 1500 euro mundësuar nga Pionieers Venure dhe gjithashtu çmimin e Fondacionit Ivanaj i cili ofron për fituesit një ambient zyre për 6 muaj falas, si dhe një paketë këshilluese ligjore dhe financiare në këmbim të kapitalit Vendi i dytë fitoi një Financing Workshop të mundësuar nga CONDA. . Çmime të tjera përfshinin një program akselerimi nga Albanian Foundation Accelerator. . Agog Marketing ofroi konsulencë në marketing online. KompaniaDivision 5ofroi Web Domain & Hosting dhe Intership pranë zyrave të tyre.

Lexo: Startup Live Tirana, në kërkim të ideve të reja të biznesit nga i gjithë rajonit

Përgjatë fazës së mentorimit pjesëmarrësit u konsultuan me profesionistë të fushave të ndryshme si: Entela Bodinaku, Engjëll Rrakilli, Shkëlzen Marku, Sonila Neçaj, Keti Gjipali, Alban Duka, Gerion Treska, Ervin Kalemi, Amir Esmaeilakhtar dhe Besmir Kupthi.

Organizatorët shprehen se të gjithë pjesëmarrësit shfaqën emocion gjatë ditëve të eventit. “Gjithçka shkoi më së miri edhe këtë vit”, – shprehen ata. Të rinjtë shqiptarë kanë potencial dhe e meritojnë përkrahjen dhe mbështetjen për të zhvilluar këtë potencial. “Kontaktet që krijohen dhe eksperienca janë ato që mbeten në fund të çdo eventi”.Evente

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00