Ora e Kodimit, Microsoft afron nxënësit me teknologjinë e informacionit
Përditësuar së fundmi: 10/02/2018

Ora e Kodimit, Microsoft afron nxënësit me teknologjinë e informacionit

Share
nga Albana Mucaj
Shk 10, 2018

Prej vitit të kaluar, qindra nxënës në vend kanë mësuar elemente bazë të kodimit, përmes ‘Orës së Kodimit’  një program që po realizohet nga Microsoft i mbështetur nga Vodafone dhe ALMOOC.

Rreth 1.400 nxënës kanë zhvilluar “Orën e Kodimit” nën udhëheqjen e drejtpërdrejtë të trajnuesëve dhe vullnetarëve. I zhvilluar në 38 shkolla, në 8 Qarqe të Shqipërisë, ky program, po përfshin nxënës, e kategori të ndryshme shoqërore.

Përfaqësuesit e Microsoft thonë se, në mënyrë të tërthortë është përfshirë edhe një numër i konsiderueshëm nxënësish pasi në disa shkolla, mësuesit janë pajisur me materialet e trajnimit për të zhvilluar “Orën e Kodimit” edhe me nxënës të tjerë që nuk janë përfshirë drejtpërdrejtë gjatë këtij aktiviteti. Objektivi i Orës së Kodimit është të shtrihet në 100 shkolla dhe të përfshijë 3000 nxënës, të sistemit arsimor parauniversitar. Ata zhvillojnë “Orën e Kodimit” duke luajtur on-line dhe off-line lojën “Udhëtimi i Heroit” nga MINECRAFT.

Objektiv i organizatorëve është edhe ndërgjegjësimi i institucioneve arsimore që të përdorin “Orën e Kodimit” të MINECRAFT si një mënyrë efikase për të nxitur nxënësit drejt teknologjisë së informacionit.

Lexoni: Avantazhi ynë për të nisur mbarë. Kompanitë e vogla dhe investimi i ulët në teknologji

Çfarë është ‘Ora e kodimit’’

‘’Ora e Kodimit’’ është nismë globale me vizion të përgjithshëm që çdo nxënës i çfarëdo shkolle qoftë të ketë mundësinë të mësojë për shkencat kompjuterike. Kjo lëvizje është nisma më e madhe botërore që promovon kodimin e dizenjuar nga Code.org ku mijëra institucione arsimore inkurajohen që të paktën të shpenzojnë një orë në javë t’ua mësojnë programimin nxënësve. Cod.org beson që shkencat kompjuterike dhe programimi në përgjithësi duhet të bëhet pjesë thelbësore e kurrikulave në arsim krahas lëndëve të tjera shkencore, teknologjike siç janë matematikë, biologji, fizikë, kimi apo algjebër.Evente

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00