Ne e filluam punën nga shtëpia. New Media Communications dhe Businessmag ju ftojnë të punoni remote nëse mundeni


 

New Media Communications dhe Businessmag kanë nisur punën remote. Vetëizolimi dhe puna remote duken zgjidhja më e mirë aktualisht. BusinessMag dhe New Media ju ftojnë të aplikoni këtë formë pune, nëse logjistika dhe lloji i punës ua lejon këtë. Nismat tregojnë se Smart Work, është një formë e mirë dhe e mundur pune për kompanitë e teknologjisë.

Lexo: Manastirliu: Pensionistëve do t’u dërgohet pensioni në shtëpi me kosto zero

Ndaj ftojmë sipërmarrësit që të përdorin teknologjinë për t’u përballur me situata të tilla. Sigurisht që kjo kërkon vendosmëri, përdorimin e metodologjive të reja dhe përgjegjshmëri nga punonjësit. Gerti Boshnjaku dhe Enton Mehmeti themelues dhe drejtues të NMC dhe New Media Dixhital, theksojnë se, “me shumë gjasa, e gjithë kjo do të sjellë edhe ulje të eficiencës së punës, por është një masë që duhet marrë sot, për të siguruar vazhdimësinë dhe performancën e mirë në periudhë afatgjatë”.

Ky është një moment shumë i rëndësishëm mësimi që kompanitë të kenë plane masash për çdo situatë. Kjo po tregon se sipërmarrjet nevojitet të investojnë tek mënyrat e reja të punës, teknologjitë e reja dhe në njerëz që kanë mendësi rritjeje. Gerti Boshnjaku tha se “Këto janë elementë që ne si New Media kemi kohë që po provojmë t’i aplikojmë përmes mënyrave të punës si Agile. Kjo është një formë për t’u përshtatur me kërkesat e tregut global në ofrimin e shërbimeve teknologjike”.

Sipas tij, kjo është një krizë që kërkon forcë dhe besim tek njerëzit për ta kaluar së bashku.

Lexo: Kryeministri Rama: Kjo është luftë me një armik të padukshëm

“Ne si New Media japim shembullin tonë duke kaluar remote me njerëzit tanë për sigurinë e tyre dhe ne të njëjtën kohë u premtojmë partnerëve dhe klientëve që do bëjmë gjithçka që projektet e nisura të realizohen në kohën e duhur dhe sigurisht me cilësinë e kërkuar”, shprehet drejtuesit e dy kompanive.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale