Mos lejoni që afatet të shpenzojnë kohën tuaj


Mos e mbushni kohën sepse e keni atë. Vendosini limite të forta.

Afatet dhe korniza kohore përcakton parametrat, por zakonisht nuk është në një mënyrë të mirë.

Ne instiktivisht përshtasim përpjekjet tona në mënyrë që aktivitetet tona të marrin çdo kohë që u lejojmë ne të marrin. Detyrat duhet të marrin vetëm për aq kohë sa ato duhet të marrin ose për aq kohë sa të vendosim se duhet të marrin.

Provoni këtë: Vendosni që do të kaloni vetëm 10 minuta në ditë në mediat sociale. Vetëm 10.

Lexo: Zhvillimi personal është domosdoshmëri, jo luks për ata që kanë kohë të lirë dhe “mundësi”!

Dita e parë: do të jeni të irrituar, sepse nuk do të bwni gjithçka ju “nevojitet” të bwni.

Ditën e dytë: instiktivisht do të harroni disa ushqime sepse ato nuk janë aq të rëndësishme.

Ditën e tretë: Do të ri-prioritizoni dhe ndoshta përdorni një instrument për t’u organizuar më mirë.

Ditën e pestë: Do të kuptoni se 10 minuta është mjaft kohë për të bërë atë që ju duhet të bëni; e gjithë ajo kohë që kalonte ishte thjesht e shkuar dëm.

Zgjidh një detyrë: vendosni një afat kohor dhe rrini në ato afate kohore. Domosdoshmëria, madje domosdoshmëria artificiale, është nëna e krijimtarisë. Ju do ta kuptoni se si ta bëni punën.

Përktheu: Alfred Zylyftari

INC

 

 

 

 

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale