Ministri bullgar i IT-së: "Marrëveshje për uljen e tarifave roaming me vendet e Ballkanit Perëndimor"
Përditësuar së fundmi: 03/11/2017

Ministri bullgar i IT-së: “Marrëveshje për uljen e tarifave roaming me vendet e Ballkanit Perëndimor”

Share
nga Anerola Torollari
Nën 03, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Një memorandum në nivel qeveritar mbi tarifat roaming do të nënshkruhet brenda muajit me vendet e Ballkanit Perëndimor, Shqipërinë, Bosnjë Herzegovinën, Republikën e Maqedonisë, Serbinë dhe Malin e Zi, tha ministri bullgar i Transportit, Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit, Ivaylo Moskovski ditën e djeshme.

Kjo do t’u mundësojë operatorëve të telekomit të nënshkruajnë marrëveshje me njëri-tjetrin në mënyrë që të ulin çmimet.

Ne nuk mund të kemi një pagesë prej 6-7 leva (njësia monetare bazë e Bullgarisë) në minutë me Republikën e Maqedonisë, Bosnjën ose Serbinë. Këto janë çmime monstruoze,” tha Moskovski, duke shtuar se pret që operatorët të nënshkruajnë marrëveshjen deri në fund të vitit 2017.

Duke folur në një forum, ai tha se gjatë presidencës së Këshillit Bullgar në Bashkimin Europian në vitin 2018, detyra kryesore e Bullgarisë do të ishte angazhimi i saj për pranimin e Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Europian.

Lidhja e Ballkanit Perëndimor është shumë e rëndësishme për përfundimin e korridorit të 8 të transportit për lidhjen Sofje-Shkup me një infrastrukturë adekuate. Infrastruktura e transportit në përgjithësi do të japë një perspektivë të zhvillimit jo vetëm për Ballkanin por edhe për të gjithë Bashkimin Europian,” u shpreh Moskovski.

burimi: BalkanEu


Evente

Money Mastery Prishtina

Tetor 18, 2018
8 PM – 9:30 PM