Menjëherë pas Samsung, Huawei prezanton telefonin e tij të palosshëm
Përditësuar së fundmi: 25/02/2019

Menjëherë pas Samsung, Huawei prezanton telefonin e tij të palosshëm

Share
nga Neada Muçaj
Shk 25, 2019

Huawei ka publikuar smartphone-in e parë me ekran të palosshëm, një javë pas lançimit nga rivali i tij Samsung.

Por dy hibridët kanë dizajne të ndryshme.

Megjithatë ekrani i Huawei është më i madh se ai i Samsung. Gjithashtu, pajisja e tij është edhe më e hollë.

Lexoni: Samsung Galaxy Fold, “sfida e re” për Apple

Por, ndryshe nga Samsung Galaxy Fold ky smartphone nuk ka një ekran të dytë në pjesën e pasme.

Ja dhe disa nga ndryshimet e tjera që vetë Huawei ka prezantuar:

  • ekrani i Mate X është 8 inch (20.3 cm) i papalosur.
  • kur mbyllet, ekrani më i madh i Mate X është 6.8inch dhe më i vogli 6.6inch – që e bën edhe më të madh se ai i iPhone XS
  • Mate X është 11mm i trashë
  • Ekrani kryesor i Samsung Galaxy Fold është 18.5cm kur shpaloset
  • Ekrani tjetër i Fold është 4.6in
  • masa e Fold është 17 mm i trashë në pikën më të gjerë kur është i mbyllur

Mate X” do të konkurojë me “Galaxy Fold” të sapoprezantuar nga Samsungu, që ka një çmim prej rreth 1.950 dollarësh. Por, versioni më i lirë i “Mate X” kushton 2.600 dollarë, përfshirë taksat.

Huawei ka garantuar që t’i sigurojë telefonit të tij të palosshëm rrjetin 5G, një teknologji në qendër të përpjekjes së tij për dominim global në tregun e smartphone-ve. Samsungu, ndërkohë ofron versionin e vjetër me 4G dhe një version me 5G.

Prodhuesit e telefonëve kanë nisur në fakt të kthejnë thuajse të gjithë shikimin nga telefonat e palosshëm, por tregu dhe analistët mbeten skeptikë.

/BBC