Mblidhet juria e ICT Awards 7, 110 kandidatë në garë për çmimet e mëdha të teknologjisë » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 01/04/2019

Mblidhet juria e ICT Awards 7, 110 kandidatë në garë për çmimet e mëdha të teknologjisë

Share
nga Anerola Torollari
Pri 01, 2019
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Mbyllja e aplikimeve më 30 Mars dhe pas një maratone të gjatë takimesh informative në shkolla, universitete, qendra dhe hapësira inovacioni në Tiranë, Prishtinë, Shkup, Tetovë, Vlorë, Pejë, Prizren, Preshevë, Lezhë, Ferizaj dhe Mitrovicë i hapi rrugë takimit të parë të jurisë në kuadër të edicionit të 7-të të ICT Awards.

Juria e përbërë prej 13 anëtarësh u mblodh ditën e djeshme, 31 Mars, në ambientet e laboratorit multifunksional dhe hapësirës së inovacionit ICTSlab. Me anëtarë që vijnë nga mbarë trevat shqiptare juria e ICT Awards do të funksionojë e pavarur, e pandikuar dhe në mënyrë strikte, e bazuar në vlerësimet e kritereve të vendosura profesionale.

Lexoni: Hapet edicioni i shtatë i ICT Awards, me panelin e përbërë nga fëmijë

Prej shtatë vitesh, juria e Albanian ICT Awards ka administruar dhe vlerësuar mbi 1000 projekte dhe aplikime të ndryshme në të gjitha kategoritë, ndërsa mbi 150 projekte të ndryshme, juria e ICT Awards i ka analizuar dhe vlerësuar deri në detajet më të vogla.

Juria e këtij edicioni do të ketë në përbërje emra të vjetër pjesë e kësaj gare në disa edicione, por edhe të rinj si: Prof. Asoc. Dr. Alda Kika, Altin Petre, Azir Aliu, Bardha Qirezi, Edison Sinani, Edlira Martiri, Edmond Hajrizi, Erion Serti, Gjergji Guri, Dr. Ilir Çapuni, Linda Shomo, Muhedin Nushi dhe Visar Jasiqi.

Në takimin e tyre të parë juria firmosi Deklaratën e Konfidencialitetit dhe Rregulloren e ICT Awards. Ajo u njoh më nga afër me të gjitha aplikimet dhe kandidatët e mbërritura në ICT Awards.

Gjithashtu me unanimitet të plotë juria përzgjodhi Kryetar Dr. Ilir Çapunin, i cili ka qenë edhe edicionet e kaluara pjesë e saj si zëvendës kryetar dhe anëtarë i jurisë. Ai mban titullin e doktorit të shkencave dhënë nga Universiteti Boston në 2012.

Zëvendës Kryetare u përzgjodh Prof. Asoc. Dr. Alda Kika e cila shërben si pedagoge pranë Departamentit të Informatikës, Fakulteti i Shkencave të Natyrës në Universitetin e Tiranës prej vitit 2001.

Anëtarët e jurisë janë një trupë plotësisht e pavarur nga organizatorët e kësaj gare dhe e angazhuar vullnetarisht me rregullore strikte. Çdo vit përfaqësohet nga profile të ndryshme të shoqërisë, përfaqësues institucionesh publike, universitete, njerëz të shkencës, biznesit, ekspertë, brenda dhe jashtë kufijve kombëtarë.

Takimi vijoi me diskutime dhe shqyrtime të kritereve të garës. Gjithashtu u vendos që më 20 Prill juria të udhëtojë drejt Prishtinës ku do të dëgjojë më nga afër listën e ngushtë të kandidatëve që do të ftohen për të prezantuar projektet e tyre nga Kosova dhe Maqedonia. Takimi tjetër për kandidatët e listës së ngushtë ardhur nga Shqipëria do të mbahet më 21 Prill në Tiranë.

Edicioni i 7-ës i Albanian ICT Awards u hap zyrtarisht më 6 Shkurt. Prej më shumë se një muaji u organizuan rreth 25 takime me nxënës, studentë, profesionistë dhe të pasionuar të botës së teknologjisë në mbarë trevat shqipfolëse. Deri në mbyllje të aplikimeve pranë stafit të ICT Awards mbërritën plot 110 aplikime në shtatë kategoritë:  ICT Inovacioni i VititICT Mobiliteti i Vitit, ICT Diploma e VititICT Ylli në NgritjeGruaja në ICTICT Shërbimi Publik i Vitit dhe Cyber Security.

Lexoni: ICT Awards në vitin e shtatë në kërkim të gjurmëve inovatore

Gjashtë vite rrugëtim, ICT Awards tashmë është shndërruar një tempull inovacioni ku shqiptarët mblidhen çdo vit për të gjetur kurajon dhe mbështetjen e çmuar e një komuniteti që flet kreativitet dhe produktivitet.

E startuar në 2012-ën kjo garë me shpejtësi rrëmbeu vëmendjen dhe zemrat e novatorëve shqipfolës që jetojnë në Shqipëri, diasporë apo edhe më gjerë. ICT Awards shërbeu për shumë prej tyre si pikënisje e një suksesi tashmë të njohur dhe vlerësuar nga shumë shqiptarë.