Laidi Ferruni: 14 arsye pse na nevojitet një dyqan online


Dyqani fizik qëndron i hapur në vetëm 8 orë të ditës. Ja po themi 12 orë. A e keni menduar ndonjëherë mundësinë e zgjerimit të biznesit tuaj? A do të kishit dëshirë që kur të zgjoheni në mëngjes të keni një numër të madh porosish në telefonin tuaj? Një dyqan online do të ishte zgjidhja e duhur për ju.

Me një dyqan online mund të blini pa limit dhe nuk qëndroni pa pushim në krye të detyrës. Mund të keni dyqanin tuaj hapur 24 orë të ditës dhe të menaxhoni shitjet duke u ndjerë komod nga cilido vend që të jeni.
Për BusinessMag.al Laidi Ferruni marketer interneti, liston 14 arsye pse është e rëndësishme që të keni një dyqan online.

 1. Dyqani online është i hapur në 7 ditë të javës dhe 24 orë të ditës

Ky është një avantazh që shumica e bizneseve fizike nuk e kanë. Për më tepër është një avantazh tepër konkurues. Pasja e një dyqani online si ndihmës i një biznesi fizik, rrit numrin e klientëve tuaj, si dhe zgjeron rrezen e biznesit.

 1. Marketingu që na orfohet si shitës online, është i jashtëzakonshëm

Mjetet e marketingut janë të thjeshta dhe aq të lira, saqë mund të arrini qindra njerëz një një kohë shumë të shkurtër. Ky lloj marketingu ju mundëson juve si shitës online të zgjeroni numrin e klientëve edhe jashtë qytetit ku operoni.

Lexo: Kurset online, metodologjia e të sotmes

 1. Blerja online është më e thjeshtë

Rrezja e biznesit që keni është vetëm përreth lagjes tuaj. Me një dyqan online ju mund të keni klientë nga vendi dhe madje edhe nga jashtë. Mund të merrni porosi edhe të bëni transferta me një kosto minimale.

 1. Një dyqan online ka kosto më të ulëta se një dyqan fizik

Nëse zgjidhni të ngrini një biznes në një zonë të njohur të vendit ku jetoni, normalisht edhe kostot do të jenë të larta. Dhe mbi të gjitha pavarësisht se sa do të investoni dhe ku do të investoni, ju sërish do të kushtëzoheni nga rrezja, nga një target i caktuar klientësh.

 1. Një dyqan online ka më pak risk se një dyqan fizik

Nëse do të paguash dikë që të menaxhojë biznesin tënd, atëherë do të paguani më pak. Por, nëse do ta menaxhoni vetë nuk do të paguani aspak përveçse do t’i përkushtoni kohën tuaj biznesit. Risku për këtë lloj biznesi është tepër i ulët.

 1. Teknologjitë për të menaxhuar një dyqan online janë shumë të avancuara

Një dyqan fizik të jep mundësinë e komunikimit përballë me klientin. Por përmes teknologjisë dhe rrjeteve sociale, afërsia me klientin mbetet sërish e njëjtë. Ju mund t’i nisni klientit tuaj foto dhe video nga më të ndryshimet për reklamimin e mallit tuaj.

 1. Është shumë e thjeshë të edukosh njerëzit në masë

Në internet është shumë e lehtë të komunikosh me klientët për t’u dhënë informacionin e duhur për çdo produkt që ato shfaqin interes. Kjo varet nga lloji i biznesit. Nëse keni një dyqan me produkte kozmetike mund të jepni informacion për secilin prej tyre, apo nëse shisni veshje, mund të flisni me klientin për ngjyrat dhe trended e kohës.

Lexo: 9 shërbime për automjetet mund t’i rezervoni online

 1. Promocioni ndikon direkt në imazhin e biznesit tuaj

Ecuria e biznesit tuaj varet nga mënyra se si bëni promocionin. Prania online është prestigj, vlerë e shtuar dhe tregon se jeni një biznes serioz. Të qenurit online dhe serioz krijon një imazh më të mirë për ju.

 1. Targetimi i klientëve

Targetimi i klientëve është një kusht bazik, i cili nuk mund të arrihet me metoda të tjera përveçse online.

 1. Mund të punosh nga ku të dëshirosh

Biznesi online është i vetmi që ta jep këtë mundësi. Është favorizuese dhe mbi të gjitha keni liri. Mjafton të keni një laptop dhe internet dhe mund të menaxhoni shitjet tuaja nga kudo që të jeni. Puna juaj ecën mrekullueshëm, ndërkohë që jeni me pushime, punoni nga kafeja apo edhe po qëndroni në shtëpi.

 1. Dyqani online ju jep mundësinë të shisni edhe jashtë kufijve

Mjafton që të keni klientë edhe nga jashtë edhe mund të shisni edhe nëpër botë. Gjithashtu, online ju mund të keni biznesin tuaj edhe në Amerikë, Europë dhe ndërkohë që jeni në Shqipëri.

 1. Një dyqan online rrit klientelën e dyqanit tuaj fizik

Ka mjaftueshëm raste të tilla. Një dyqan fizik ka një ecuri më të madhe nëse ndihmohet nga një faqe në facebook apo instagram. Pandaj një dyqan i tillë nuk duhet t’i mungojë një dyqani fizik.

Lexo: Si të filloni një biznes të vogël online?

 1. Interneti na ofron mënyra shumë të avancuara për t’i shërbyer në mënyrë perfekte klientit

Për të komunikuar me klientin dhe për të qenë më afër tij, interneti është zgjidhja. Pra interneti ofron mënyra shumëdimensionale për t’i shërbyer klientit.

 1. Mund të shisni pa rrezikuar

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale