Konfindustria: mirëpresim heqjen e monopolit për kontrollin teknik të automjeteve

Konfindustria

Konfindustria mbështet vendimin e fundit të ekzekutivit për dhënien fund të monopolit dhe liberalizimin e tregut të shërbimit të kontrollit të makinave.

Hapja e plotë e tregut për përfshirjen e mundshme të qindra operatorëve/serviseve, shmangia e çdo mënyre të tërthortë monopolizuese, shoqëruar me vendosjen me ligj të vlerës së sipërme të tarifave do të sjellë shtimin e konkurencës me ndikim pozitiv në uljen e kostove, rritjen e cilësisë së shërbimit dhe formalizimin e ekonomisë.

Lexo: Konfindustria: hapja e ekonomisë e vonuar

Sipas Konfindustrisë, monopolizimi i deritashëm i tregut nga koncesionarë privatë tregoi qartë mungesën e eficiencës së shërbimeve të ofruara, duke shkaktuar dhjetra milionë euro kosto në dëm të bizneseve dhe qytetarëve shqiptarë në formën e tarifave të paguara, gjobave të marra dhe kohës së humbur.
Monopolizimi i tregut provoi, provoj sipas saj, paaftësinë dhe mosdashjen e agjencive qeveritare të kontrollit për mënjanimin e pasojave të dukshme në dëm të qytetarëve, biznesit dhe ekonomisë kombëtare.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale