Kompania suedeze IKEA do të investojë në Serbi » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 05/01/2017

Kompania suedeze IKEA do të investojë në Serbi

Share
nga Fiorela Jaupi
Jan 05, 2017
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Kompania suedeze e shitjeve me pakicë IKEA ka në plan të investojë deri në 80 milionë euro (84.4 milionë dollarë) në ndërtimin e një parku retail-i në Beograd. Ai do të ndërtohet në afërsi të dyqanit të parë të IKEA-s që është ende në ndërtim e sipër.

IKEA aktualisht ka një staf prej 50 vetash në Serbi dhe në Janar ose Shkurt ka në plan të rrisë numrin e të punësuarve në 250. Qeveria e Serbisë është në bisedime me IKEA-n për shitjen e parcelave të tjera të tokës.

Kompania suedeze nisi ndërtimin e dyqanit me vlerë 70 milionë euro në Prill të vitit të kaluar dhe parashikon ta përfundojë në Qershor 2017. Sipërfaqja prej 35,300 metra katror ku do të ngrihet parku gjendet afër autostradës Beograd-Nish.

Në Janar, qeveria serbe tha se IKEA parashikon të investojë një total prej 300 milion eurosh. IKEA po planifikon të hapë dy dyqane në Beograd dhe një në Nish, Novi Sad dhe në një vend të papërcaktuar ende në Serbinë qendrore.

IKEA është e pranishme në Kroaci, Rumani dhe Bullgari. Kompania synon të ketë një total prej 13 dyqanesh në rajon deri në vitin 2025. Përveç Beograd-it, po planifikon të hapë rrjet edhe në Lubjanë dhe Bukuresht, vitin e ardhshëm.

Burimi: monitor.al