Kolaudimi i automjeteve bëhet shërbim publik dhe do të zhvillohet më rrallë

Kolaudimi i automjeteve

Prej muajit të ardhshëm shërbimi i kolaudimit të automjeteve do të ofrohet nga Drejtoria Shërbimit të Transportit Rrugor. Kontrata me kompaninë SGS mbyllet në fund të këtij muaji. Në  bazë të kontratës fillestare, koncessioni do të duhej të përfundonte në shtatorin e vitit të kaluar, por qeveria shqiptarë e shtyu kontratën deri në fund të këtij viti. Kontrata e koncessionit për kolaudimin e automjeteve ishte 10 vjeccare. Ndaj së fundi, Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, i ka kërkuar përmes një letre zyrtare kompanisë koncesionare të dorëzojë mjediset dhe infrastrukturën përkatëse.

Sipas procedurës, Drejtoria e Shërbimit të Transportit Rrugor do të marrë në dorëzim asetet, që janë qendrat e kontrollit teknik dhe pajisjet dhe kërkohet që transferimi të kryhet brenda datës 31 dhjetor 2020.

Ky është hapi i parë, drejt transferimit public të këtij shërbimi. Por rrezikon të mos jetë hapi përfundimtar. Anekset e ligjeve të buxhetit të vitit të ardhshëm, tregojnë se ky shërbim do të jepet me koncension vitin e atdhshëm duke saktësuar dhënien me koncension të infrastrukturës bazë të të dhënave dhe mbikëqyrjes së qendrave të kontrollit teknik të mjeteve rrugore.

Lexo: Taksite e furgonat mund te rinovojne online lejen e komoditetit 

Blendi Gonxhe, drejtor i DSHTR ka theksuar se me kalimin në shërbim publik, shërbimi do të përmirësohet, duke theksuar se kolaudimi do të kryhet vetëm 1 herë në dy vjet për mjetet e përdorura. Sipas tij, kjo vjen nga situata e pandemisë, radhët e gjata dhe përmirësimi i treguesve të sigurisë rrugore.

Afatet do të zgjaten edhe për mjetet si taksitë, autoshkollat, ato të transportit publik dhe të transportit të mallrave, që do ta kryejnë kolaudimin 1 herë në vit, nga çdo 6 muaj që është aktualisht. Ndërkohë, makinat e reja nuk do të kenë nevojë për këtë shërbim deri në 3 vjet pas datës së regjistrimit të parë. Për më tepër, premtimi është se nuk do të ketë rritje të tarifave aktuale.

 

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale