Këshillë nga Terry Crews: "Binde veten! Ti je një në një milion"
Përditësuar së fundmi: 18/03/2019

Këshillë nga Terry Crews: “Binde veten! Ti je një në një milion”

Share
nga Neada Muçaj
Mar 18, 2019

Terry Crews është një ish-atlet. Kur ai u largua nga NFL, nuk kishte kursyer shumë para. Kështu ai përfundoi duke larë pllaka për 8 dollarë në orë, e duke ëndërruar ndërkohë për një karrierë si aktor.

Pas shumë viteve përballje me vështirësi dhe dyshimin në vete, suksesi trokiti në derën e tij. Që nga ai moment, ai është bërë pjesë e shumë reklamave televizive, emisioneve televizive dhe filmave. Ai është autor i Manhood dhe prezantues i emisionit “Kush do të bëhet Milioner?”.

Crews ka qenë pjesë e grupit të njerëzve “Personi i Vitit 2017 nga Times Magazine”, si një njeri që ia ka dalë nga eksperienca e tij me sulmet seksuale. Ai është gjithashtu një aktivist, piktor, flautist dhe dizajner mobiliesh.

Lexoni: Me vetëm 3 fjalë, ‘The Rock’ ka një këshillë suksesi

Ky udhëtim unik me ulje dhe ngritje të vazhdueshme e ka bërë Crews një njeri të përulur që beson te potenciali i tij. Dhe të njëjtën gjë duhet të bëjnë të gjithë.

“Ti mjafton”.

Ai është përballur dhe me bindje negative, sidomos nga i ati që shpesh i thoshte se ai nuk do të luante kurrë në NFL. Sepse vetëm “1 në një milion” mund ta bënte këtë. Crews përgjigjej: “Unë jam ai një-në-një-milion”.

“Duhet të mendosh për veten si një në një milion, sepse në të vërtet ti je. Njerëzit priren të mendojnë për dikë tjetër, por jo, unë zgjedh të mendoj se bëhet fjalë për mua. Dhe kjo ka ndryshuar gjithçka.”

Ai vazhdon:

“Këshilla ime më e mirë është se ju mjaftoni. Tani që e di këtë, shko dhe shkëlqe. Ti nuk duhet të luftosh. Duhet thjesht të jesh kreativ. Por duhet ta bësh tani. Mos hezito. Puno me idenë që duhet t’i bësh gjërat më shpejt, më mirë. Këtë bëje çdo ditë pa u lodhur. Por mos harro se ti mjafton. Ti je i mirë. Tani, bëj sa më shumë të mundesh. Çdo ditë. Vetëm kështu do të shkosh larg e më larg. Dhe ti do të zgjohesh. Dhe do t’ja dalësh. Do t’ja dalësh.”

“Ne mendojmë se diferencat tona janë një mallkim e jo një bekim. Ne mendojmë se të qenit ndryshe na bën më të keq, por jo kjo na bën më të mirë. Ne thjesht duhet ta pranojmë veten e të themi ‘Unë jam mjaftueshëm’ dhe ‘Unë jam krijuar për të dhënë një kontribut unik’. Ti duhet të besosh se je i jashtëzakonshëm. Ti duhet të besosh se ke potencialin për të qenë i mrekullueshëm dhe se po përmirësoshesh ditë pas dite.”

Ti je mjaftueshëm. Ndaj mjaft me kufizimet e vetëvendosura.

/ThriveGlobal