Ju shpenzoni kot 900 orë në vit, duke bërë këto gjëra » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 05/09/2019

Ju shpenzoni kot 900 orë në vit, duke bërë këto gjëra

Share
nga Eridon Elshani
Sht 05, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Nga David Finkel, autor

Gjatë 25 viteve të fundit, kam punuar me mijëra pronarë të bizneseve që ankohen se punojnë shumë. Shumica e tyre me të vërtetë nuk kanë një ide të qartë se ku shkon koha e tyre. Ndaj, dua të ndaj me ju disa këshilla të produktivitetit që i nxora nga libri im i fundit, Formula e Lirisë.

Sa orë mesatarisht kaloni në javë duke bërë aktivitetet e mëposhtme?

  • Pjesëmarrja në takime joproduktive ose të panevojshme.
  • Përgjigja e email-eve të pavlefshme.
  • Shkrimi i raporteve që nuk kanë asnjë rëndësi dhe që askush nuk shqetësohet t’i lexojë.
  • Shikimi i videove në YouTube ose kontrollimi i rrjeteve sociale.
  • Kryerja e punëve jo aq të rëndësishme të zyrës në vend se të paguani dikë 10-15 euro në ditë (punët me dokumente, kopjimin, shtypjen, transportimin, pastrimin, etj).

Nëse harxhoni kohë me këto aktivitete dhe gjëra të tjera të panevojshme, ju humbni mesatarisht 18 orë në javë me punë joproduktive. Pra, humbni 900 orë çdo vit, ose 22 javë të plota pune.

Strategjia për Menaxhimin e Kohës

Le të themi për hir të argumentit që po humbni rreth 18 orë në javë me punë të nivelit të ulët. Ju merreni me punë të rëndësishme vetëm kur të mundeni – shpesh kur të gjithë kanë shkuar në shtëpi dhe kur zyra është e qetë – por deri atëherë nuk keni më energji për të punuar.

Prandaj, është koha që të filloni të mendoni ndryshe për kohën tuaj. Tani e tutje, përpiquni t’u kushtoni rëndësi detyrave më të rëndësishme në fillim dhe formuloni një strukturë të përshtatshme të kohës tuaj.

Ndërrimi i prioriteteve  do t’ju ndihmojë të rrisni biznesin tuaj më shpejt, pa kaluar asnjë kohë në zyrë. Qëllimi është që gjërat me vlera të larta të bëhen në punë dhe më pas të jeni në gjendje të shkoni në shtëpi në fund të ditës dhe të kaloni më shumë me të dashurit tuaj.

INC