Ja ndryshime në paga, taksa e tarifa që nisin nga muaji i ardhshëm » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 04/12/2018

Ja ndryshime në paga, taksa e tarifa që nisin nga muaji i ardhshëm

Share
nga Admin
Dhj 04, 2018
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Buxheti i miratuar i vitit të ardhëm është buxheti më i madh ndër vite me vlerë 5 miliardë dollarë. Ministri Financave Arben Ahmetaj e ka cilësuar atë si buxhetin e rritjes ekonomike dhe uljes së borxhit.

Ja disa fakte që theksoi ministri në një konferencë për shtyp, menjëherë pas miratimit të buxhetit.

Buxheti i paraprin rritjes ekonomike 4%. Është buxheti i rritjes së pagave, mbështetjes sociale dhe investimeve publike.

Megjithëse ulim borxhin, investimet publike i mbajmë në nivelin 5% të PBB-së.
Rritje pagash për mbi 65 mijë të punësuar në sektorin publik.

  1. Shëndetësi – rritje 7-10% për mjekët dhe infermeirët.
  2. Arsimi – rritje 17 % për mësuesit
  3. Mbrotja shkon në kategori të ndryshme deri në 19 % dhe prek ushtarakë.
  4. Policia e burgjeve 7 %
  5. Diplomatët 20 %.

Bonusi i bebeve, mbi 30 mijë familje përfitojnë nga fondi 2 miliardë lekë.

Paketa sociale 2019. 20,5 miliardë lekë për pagesën e papunësisë dhe mbi 500 milionë për ndihmën ekonomike.

Paketa fiskale 2019

Përjashtohen nga TVSH imputet bujqësore. Hiqet TVSH e shërbimeve veterinare.

TVSH 6% në 3 vitet e para për autobuzët elektrikë dhe 10% në vitet në vazhdim.