Ja cili është biznesi që kthehet me dy medalje nga Turqia - Business Magazine Albania

Ja cili është biznesi që kthehet me dy medalje nga Turqia


Mjeshtrit e gatimit të Restorantit “Albis” nga Gostivari dekorohen me mirënjohje të reja, kësaj radhe, në edicionin e 15-të të festivalit internacional gastronomik “Stamboll 2017”, që është mbajtur nën organizim të fuqisë gastronomike botërore “Tashfed”.

Ky festival zë vendin e dytë për nga rëndësia e gatimit në botë, ndërsa në të ka pasur 2 mijë pjesëmarrës nga vende të ndryshme të botës si: SHBA-ja, Britania e Madhe, Italia, Maqedonia, Kroacia, Izraeli, Palestina, Pakistani, Monoglia, Japonia, Kina dhe vende të tjera.

Lirim Dauti nga skuadra e Restorant Albis prej 13 persona, në garën “Kuzhina moderne” ka marrë medalje arit dhe argjendi, kurse pronari i restorant Albis Besim Latifi dhe kryekuzhinieri Jeton Taravari sivjet kanë qenë gjyqtarë të kësaj gare së bashku edhe me Lupço Gievskin nga Maqedonia.

Kryetar i jurisë ka qenë Geri Filbi nga Britania e Madhe, kurse i pranishëm dhe në cilësinë e gjyqtarit ka qenë edhe kryetari i Federatës botërore të gatimit, Tomas Gugler. Për “Restorant Albis” kjo nuk është hera e parë që merr pjesë në gara të këtij lloji, e ku përveç prezentimit të kuzhinës moderne ka prezantuar edhe atë tradicionale të trevave tona. Ata shprehen se pjesëmarrja pavarësisht përvojës dhe njohjes me kulinarët e tjerë të botës, rrit gjithashtu cilësinë dhe suksesin për ata në biznes.

Përveç skuadrës së Restorant Albis nga Maqedonia, ka pasur edhe garues tjerë, të cilët janë kthyer me medalje nga Turqia, por Albis kanë qenë të vetmit shqiptarë pjesmarrës, të cilët kanë zënë dy çmime dhe kanë marrë disa mirënjohje në këtë festival me çmime botërore në sferën e gatimit.

burimi: Flaka

Must watch
Business Mag Nr. #25 - Mars 2021

Kjo periudhë përkon me një vit të plotë në kushte pandemie në vendin tonë, në Europë dhe në mbarë botën. Në një vit ndodhën shumë zhvillime, të paparashkuara ndonjëherë më parë nga ne, duke hedhur poshtë shumë plane apo projekte tonat për rritjen. Por, në këtë kohë sipërmarrje të ndryshme u vunë në lëvizje për të gjetur zgjidhje të reja e për të siguruar mbijetesën.

Në këtë numër të revistës, vijnë zhvillimet përmes gjurmëve që kanë lënë tek industri, sipërmarrje apo individë sipërmarrës.

Pano Soko, ekonomist i njohur flet për efektet e paketave ekonomike të mbështetjes dhe nevojën për paketa ndihme në industritë e prekura.

Rubrika 3X3 i kushtohet industrisë së verërave. Nga intervistat tona me 3 prodhues rezulton se

verërat shqiptare janë të “paralizuara” nga pandemia.

Verërat janë në një trend me turizmin. Brunila Liçaj, profesore dhe eksperte në fushën e turizmit është optimiste për të ardhmen e kësaj fushe.

Në rubrikën e brandeve kemi sjellë, fabrikën e qumështit dhe prodhimeve të bulmetit “Lufra”, ndërsa një brand që po rimëkëmbet nga Kosova është prodhuesi i këpucëve artizanale “Perolli”. Të dy këto brande janë model frymëzimi për njerëzit e punës!

Një pjesë e rëndësishme e revistës i dedikohet konkursit dhe fituesve të Businessmag në …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0