Italia në kërkim të zgjidhjeve inovative. Thirrje startupeve dhe universiteteve. Po ne?!


 

Qeveria italiane ka hapur një thirrje ku kërkon ndihmën e startup, PMI, universiteteve apo ndërmarrjeve, kundër Coronavirus

Një ftesë për kompanitë në fushën kërkimore për përdorimin e teknologjive të dobishme në monitorimin dhe përmbajtjen e virusit. Mediat italiane shkruajnë se Qeveria italiane fton të bashkohet bota e teknologjisë, e kërkimit dhe e inovacionit kundër emergjencës Coronavirus. Thirrja parashikon që kompanitë apo institucionet, përmes përdorimit të teknologjisë së tyre, njohurive, shfrytëzimit të mendjeve më të ndritura në këtë drejtim, të mund të sigurohet një kontribut në fushën e pajisjeve për parandalimin, diagnostikimin, monitorimin e Coronovarus. Objektivi është të përbahet dhe të ulet shpërndarja e Coronavirus (SARS-CoV-2) në Itali.

“Innova per l’Italia” është një nismë e ministrit të Inovacionit, Teknologjisë, e Digjitalizimit Paola Pisano, ministrit të Zhvillimit Ekonomi Stefano Patuanelli, ministrit të Universitetit dhe Kërkimit Gaetano Manfredi, me mbështetjen e Komisarit të Jashtëzakonshëm për Emergjencën Coronavirus Domenico Arcuri.

Teknologjia dhe inovacioni në të gjitha format e saj përmes proceseve, produkteve dhe zgjidhjeve mund të ndihmojë në mënyrë domehtënëse në përgjigje të emergjencës. Nevojitet impenimi i të gjithëve që inovacioni teknologjik të sigurojë instrumenta për t’iu përgjigjur një situate krize që po prek dramatikisht Italinë.

Ftesa për ndërmarrje, universitete, ente vjen në tri fusha:

  1. Inovimi ose ndryshimi i përdorimit industrial në teknologjitë apo proceset tashmë ekzistuese për të siguruar pajisje të mbrojtjes individuale (si maska) dhe prodhimi i sistemeve respiratore për trajtimin e sëmundjeve respiratore.
  2. Sigurimi i pakove të teknologjive inovative që lehtësojnë diagnozën e Covid-19, apo tamponë, elemente aksesorë, apo instrumente të tjera për diagnostikimin e lehtë dhe të shpejtë, duke siguruar standardet e kërkuara të besueshmërisë.
  3. Teknologji e instrumente, që në bazë të normativave tashmë në fuqi, mund të lejojnë, lehtësojnë monitorimin dhe parandalimin e Covid-19.

Në vendin tonë aktualisht një i ri ka ndërtuar një aplikacion që pasqyron dinamikën e ecurisë së  Coronavirusit. Eksperti i IT Blenard Pazari ka mundësuar platformën për monitorimin e situatës së të infektuarve.

Lexo: COVID-19, Statistika në kohë reale

Ndërsa mjeku nga Shkodra, Edison Shimaj,  ka vënë në dispozicion pajisejt e tij 3D për të printuar tubat e nevojshëm, që mundësojnë përdorimin e bomboloës së oksigjenit njëkohësisht nga 3-4 pacientë.

Lexo: Stomatologu shkodran ftesë publike kryeministrit: Kam printera 3D. Mund të ofroj 500 tuba shpërndarës për ventilatorët e frymëmarrjes

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale