Intervistë me Priscilla Chan: Historia e saj e filantropisë
Përditësuar së fundmi: 12/09/2018

Intervistë me Priscilla Chan: Historia e saj e filantropisë

Share
nga Anerola Torollari
Sht 12, 2018
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Priscilla Chan është shumë më tepër se gruaja e Mark Zuckerberg. Një mësuese, doktoreshë dhe tani një nga filantropet më të mëdha në botë, ajo është një person i vendosur të ndihmojë të tjerët.

Në këtë intervistë për TechCrunch Disrupt SF, Chan zbulon se si një fëmijë shumë i turpshëm për të shkuar në klasë për shkak të dhëmbëve të thyer para e frymëzoi atë për t’iu përkushtuar trajtimit të kujdesit shëndetësor. “Si mund ta kisha parandaluar atë? Kush e lëndoi atë? A e ka marrë ajo kujdesin shëndetësor, a ka marrë kujdesin e duhur dentar për të parandaluar infeksionin dhe për të trajtuar dhimbjet? “Ky moment më bëri të mendoja që: “Më duheshin më shumë aftësi për të luftuar këto probleme.”

Lexoni: Chan Zuckerberg ndërmarrin iniciativën për të investuar 3 miliardë $ në kurimin e sëmundjeve

Kjo ka çuar në krijimin e një fondi prej 3 miliardë dollarësh për shërimin e të gjitha sëmundjeve nga fondacioni bamirës Chan Zuckerberg.

Chan ndau vizionin e saj për një filantropi të bazuar në kauzë, e projektuar për të sjellë barazi për të gjithë personat. Ajo zbuloi se si merret me mirëqenien dixhitale dhe bën dallimin mes kohës së mirë dhe të keqe në ekran për vajzat e saj Max dhe August. Në vend që të bëheshin pyetje rreth Mark, kjo ishte koha e Priscilla për t’u shprehur për jetën e saj.

Lexoni: Këta çifte të njohur po u mësojnë fëmijëve të tyre gjuhën Mandarin

Më e rëndësishmja, Chan u bën thirrje të gjithëve për të kontribuar në çfarëdo lloj mënyre që ju bën të ndihen autentikë. Jo të gjithë mund të kushtojnë punën e tyre në shkaqe të denja. Por është koha për të gërmuar pak më thellë. Ndonjëherë kjo nënkupton aplikimin e aftësive të gjithësecilit për të zhvilluar përgjigje të qëndrueshme për problemet e mëdha. Ndonjëherë kjo do të thotë të sfidosh strukturat e pushtetit që çuan në përqendrimin e pasurisë në duart e tyre. Ajo përfundon: “Ju mund të përpiqeni të thyeni rregullat shumë herë para se të kuptoni se i tërë sistemi është i kalbur.”

/TechCrunch