Gazsjellësi TAP drejt përmbylljes » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 05/12/2018

Gazsjellësi TAP drejt përmbylljes

Share
nga Admin
Dhj 05, 2018
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Projekti privat më i madh në vend po shkon drejt përfundimit. Konsorciumi TAP AG bën të ditur se rreth 98% e shtrimit të tubacionit në Greqi dhe Shqipëri ka përfunduar.

Sipas deklaratës, “750 km nga 765 km në total (rreth 98 për qind të rrugës tonë në Greqi dhe Shqipëri) tani janë ulur në brazdë. TAP do të ndihmojë integrimin dhe diversifikimin e furnizimit të energjisë në Europë dhe përmirësimin e sigurisë së energjisë”.

Konsorciumi TAP AG është angazhuar në ndërtimin e gazsjellësit që do të transportojë gazin nga fusha e Shah Deniz, Azerbajxhan në Europë.

Vlera totale e invesitmit arrin në 4.5 miliardë euro, duke e bërë atë mes projekteve prioritare të Europës në fushën e energjisë.

Tubacioni, lidhet me tubacionin e gazit natyror Trans Anatolian (TANAP) në kufirin turko-grek, duke kaluar përmes Greqisë, Shqipërisë dhe Detit Adriatikderi në jug të Italisë.

Pak ditë më parë përfundoi me sukses lidhja e dy gazsjellësve TAP dhe TANAP.

TAP ka një gjatësi 878 kilometra (Greqi 550 kilometra, Shqipëria 215 kilometra, Deti Adriatik 105 kilometra, dhe Italia 8 kilometra).