Fraza me 3 fjalë që mund t’ju ndihmojë të merrni vendime më shpejt, sipas Jeff Bezos


“Kundërshto dhe përkushtohu”.

Sipas Jeff Bezos, themeluesi dhe CEO i Amazon, kjo frazë është çelësi për të qenë sa më efektiv.  

Bezos vazhdimisht i rikujton stafit se ata kurrë nuk duhet të jenë të vetëkënaqur me suksesin e tyre.

Ai shkruan:

“Nëse keni bindje në një drejtim të caktuar edhe nëse nuk ka pasoja është mirë të thuhet, ‘Ne nuk jemi dakord sepse kemi mendime të ndryshme. Gjejmë një zgjidhje të thjeshtë? Kundërshto dhe përkushtohu. Në momentin qe e thoni këtë, bashkëbiseduesi nuk do të jetë i sigurt për përgjigjen, por gjithsesi do të thotë Po”.

Mospajtimi dhe përkushtimi është përdorur si strategji nga Amazon edhe për shitjen e produkteve si Alexa dhe Echo. Kushdo që punon me një produkt të ri duhet të ndajë mendimin e tij.

Amazon e përshkruan kështu këtë parim:

“Drejtuesit janë të detyruar të sfidojnë vendimet kur nuk janë dakord me to, edhe pse kjo është disi jo e sjellshme apo e lodhshme. Drejtuesit kanë bindje dhe janë të palëkundur. Ata nuk bëjnë kompromise për hatër të kohezionit social. Kur merret një vendim, ata  përkushtohen plotësisht”.

/BusinessInsider

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale