Endrit Rushiti nga Kumanova, sjell aplikacionin që i sfidon njerëzit për mbrojtjen e ambientit » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 02/09/2019

Endrit Rushiti nga Kumanova, sjell aplikacionin që i sfidon njerëzit për mbrojtjen e ambientit

Share
nga Eridon Elshani
Sht 02, 2019
-Manages Business Mag Kosovo -Studies Philosophy at University of Prishtina
lexo me teper >

Endrit Rushiti sapo ka lançuar aplikacionin e tij të ri “Applinka”. Në këtë aplikacion, nëpërmjet aktiviteteve si: ecja, vrapimi, mbjellja e pemëve, riciklimi, pastrimi i parqeve apo vendeve publike, ju mund ti sfidoni të afërmit dhe shokët për të garuar me këto aktivitete.

Applinka, deri më tani është shkarkuar nga 7,000 përdorues.

E veçanta e këtij aplikacioni është se njerëzit mund të socializohen mes vete dhe ta mbajnë shëndetin e trupit në nivel gjatë pjesëmarrjes në këto sfida.

Sfiduesi vendos dhe një shpërblim, të cilin në fund të sfidës humbësi duhet t’ia paguajë fituesit, dhe kjo është pjesa zbavitëse.

Ekipi i aplikacionit Applinka ka marrë pjesë në dy gara. Fillimisht në një hackathon nga Fondi Europian i Ballkanit dhe pastaj në Garën Interkontinentale për aplikacionet mobile në Salzburg të Austrisë.

Në të dy garat ka dalë fitues.

Endriti planifikon që aplikacionin ta shndërrojë në një organizatë, për t’i inkurajuar njerëzit të ruajnë ambientin.

Ky është aplikacioni i dytë i Endritit, të cilin mund ta shkarkoni në Google Play. Më herët ai ka zhvilluar edhe aplikacionin ‘Movies Diary’, një ditar i filmave.

Aplikacioni të lejon të bësh një listë të filmave që keni në plan ti shikoni dhe në momentin që i shikoni mund të shkruani një vlerësim për atë film dhe ta ruani përgjithmonë në ditarin tuaj.

Pastaj mund të bësh krahasime me shokët rreth ndonjë filmi.

Aplikacioni ka mbi 5000 instalime dhe rreth 90% e përdoruesve janë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.