Del protokolli për zhvillimin e mësimit në universitete

Universiteti i Tiranës ka zbardhur rregulloren për vijimin e mësimit në universitete gjatë kësaj periudhe që jemi të përfshirë nga Covid-19, por dhe gjatë gjithë periudhës që do të zgjasë kjo pandemi. Universiteti do të hapë dyert më 2 nëntor dhe një ndër rregullat kryesore është mbajtja e maskës mbrojtëse si dhe mbajtja e distancës 1.5 – 2 m.

Rregullorja parashikon që kur një student ose pedagog del me COVID-19, grupi do të vijojë me mësim online për 14 ditë. Universitetet do të kenë vetëm një hyrje dhe një dalje. Sipas rregullores së UT-së, në hyrje të universiteteve do të afishohen masat e parashikuara në këtë rregullore si dhe postera për masat e higjienës dhe mbrojtjen nga virusi. Takimet, mbledhjet dhe aktivitetet në mjediset e Universitetit të Tiranës do të zhvillohen vetëm duke respektuar masat mbrojtëse të përcaktuara.

Studentët me shenja të sëmundjes dhe personeli akademik, ndihmësakademik dhe administrativ këshillohen të qëndrojnë në shtëpi. Kur mësimi zhvillohet në auditor, në rastet kur një person (student, personel akademik, personel ndihmës administrativ/administrativ) rezulton i prekur me infeksion Covid-19, personat që kanë qenë në kontakt të drejtpërdrejtë me të në institucion (kanë ndenjur pranë tij, kanë shkëmbyer materiale), do të vetëkarantinohen.

LEXO: Universitetet do të fillojnë mësim më 2 nëntor

Lëvizja e studentëve në auditorë, laboratorë dhe nëpër korridore, duhet të jetë e përcaktuar në mënyrë që çdo zonë të ketë numrin më të vogël të studentëve si dhe nuk lejohen qëndrimet në korridore. Studentët, personeli akademik dhe administrativ duhet të dezinfektojnë duart gjatë hyrjes/daljes në/nga auditori, laboratori, zyra, tualete duke përdorur dezinfektantët në katin përkatës.

Sipas rregullores së UT-së, dezinfektimi i çdo auditori dhe zyre do të kryhet çdo ditë. Ndërkohë, në rastet kur nuk është e mundur sipërfaqja e mjaftueshme për distancim fizik për personelin administrativ për të zhvilluar veprimtarinë e tij, lejohet puna në distancë. Njësia kryesore do të përcaktojë në mënyrë të detajuar grafikun e punonjësve që do të punojnë në ambientet e institucionit dhe ata që do të punojnë nga shtëpia. Ndërsa, mbledhjet në institucion mund të organizohen duke përdorur platformat e komunikimit online dhe specifikisht me Microsoft teams.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale