Çfarë të bëni pas një interviste pune? » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 10/05/2019

Çfarë të bëni pas një interviste pune?

Share
nga Anerola Torollari
Maj 10, 2019
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Shkruar nga Kirsty Bonner

Sapo dhashë intervistën e parë për një punë që vërtetë dua. Çfarë të bëj tani?

1. Brenda 24 orëve nga intervista, dërgoni një email ‘faleminderimi’ tek personi që ju intervistoi.
2. Prisni 5 ditë pune. Nëse nuk keni dëgjuar prej tyre, dërgoni një email duke kërkuar një informacion. Kujtojuni atyre se jeni ende shumë të interesuar për pozicionin.
3. Nëse akoma asgjë, prisni edhe 3 ditë të tjera pune dhe shkruajuni për të parë nëse ata e kanë marrë email-in tuaj të fundit.
4. Pas 2 javësh duhet të pranoni mundësinë që nuk do të dëgjoni më nga ta. Nuk ka lidhje me ju; ka lidhje me sjelljen e varfër të burimeve njerëzore të kompanisë që ju intervistoi.
5. Vendoseni pas krahëve; konsiderojeni si një nga eksperiencat e jetës dhe vazhdoni të kërkoni.

E kuptoj që duket si refuzim, edhe pa ju thënë asnjë fjalë, por punëdhënësi i duhur do të vlerësojë vlerën tuaj dhe nuk do t’ju trajtojë në këtë mënyrë, apo jo?