Bëhuni pjesë e akademisë jCoders dhe prekni teknologjinë me duart tuaja - Business Magazine Albania

Bëhuni pjesë e akademisë jCoders dhe prekni teknologjinë me duart tuaja


Akademia jCoders ofron mësimin e programimit, elektronikës, robotikës dhe platformave mobile dhe është akademia e parë e këtij lloji në Tiranë. Ajo është themeluar në Korrik të vitit 2015 në Kosovë dhe filloi punën me fëmijët në Nëntor të të njejtit vit. jCoders ka për mision ndërtimin e gjeneratës së re të krijuesve, duke i ekspozuar të rinjtë nga mosha 8 vjeçare ndaj teknologjisë informative dhe krijimit të teknologjisë.

Tashmë jCoders vjen në Tiranë dhe në bashkëpunim me Protik Innovation Center ju fton të bëheni pjesë e trajnimeve, duke i dhënë një tjetër dimension pasditeve interaktive të fëmijëve tuaj. Janë të mirëpritur të gjithë fëmijët nga 8 deri 15 vjeç. Për t’iu përshtatur sa më mirë nevojave specifike të çdo fëmije seancat drejtohen nga 2 trajnerë njëkohësisht.

Trajnimet jane të organizuara në 3 module: bazë, robotikë, mobile.

Akademia jCoders ka këto objektiva:

  • Ndërtimin e gjeneratave të reja me njohuri të teknologjisë informative
  • Zhvillimin e planprogrameve të reja të cilat do të ofrojne diversitet në mësimin e teknologjisë
  • Zgjerimin e akademisë edhe në qytete të tjera

Programi i akademisë është i bazuar në projekte dhe me moton ‘Mëso duke punuar’ i cili lejon lulëzimin e potencialit të plotë të secilit fëmijë, duke nxitur kreativitetin, punën në grup, krijimin teknologjik dhe mbi të gjitha inovacionin. Nxënësit transfromohen nga shfrytëzues të teknologjisë në krijues të teknologjisë.

Suksesi i nxënësve të jCoders ka sjellë shumë çmime: Tre nxënës të kësaj akademie dolën fitues të çmimit prestigjoz në Albanian ICT Awards, “Ylli në ngritje”.

Lexoni: “ICT Ylli në Ngritje”, Raesa Nikshiqi: “Njerëzit me nevoja të veçanta në fokus të projektit tim.”

Lexoni: “Ylli në ngritje i ICT Awards”, Penda Smajljaj: “NotifyMe ka qenë projekti që më ka sfiduar në çdo aspekt.”

Lexoni: “Ylli në Ngritje” i ICT Awards Loran Pllana: “Vetëm me punë të palodhshme krijohen vlerat dhe suksesi”

Akademia jCoders është funksionale në Prishtinë, Gjilan, Mitrovicë dhe Tiranë.

jCodersÇfarë mësohet në Akademinë jCoders?

Gjeneratat e reja të ditës së sotme janë të lidhur ngushtë me përdorimin e pajisjeve teknologjike dhe si të tillë ata çdo ditë e më shumë po bëhen të varur, mirëpo edhe të largët në aspektin e njohjes në thelb të krijimeve teknologjike. Në jCoders punohet shumë në ndërtimin e kulturës së inovacionit dhe nxitjen e kreativitetit në klasë, të cilat lejojnë liri si dhe lulëzim të potencialit.

Akademia jCoders punon shumë në hulumtimin e metodave më efektive të mësimdhënies në mënyrë që të nxënit e mësimit brenda orëve të jetë sa më efektiv. Ky proces është ciklik dhe vazhdimisht punohet të përmirësohet.

Trajnimet të cilat ofrohen janë të dedikuara për moshat  8-15 dhe 15-18.

Trajnimet për moshat 8-15 përbëhen nga këto module (kliko këtë link)

Trajnimet për moshat 15-18 përbëhen nga këto module (kliko këtë link)

Për të dyja grupmoshat trajnimet në modulet më të avancuara bëhen sipas suksesit dhe parapëlqimeve të nxënësve.

Struktura Mësimore

Grupet e fëmijëve të jCoders janë maksimumi 15 fëmijë.

Certifikimi – Pas përfundimit të suksesshëm të moduleve, nxënësit certifikohen nga Akademia jCoders dhe Ministria e Arsimit me titullin Junior Coder.

Çmimi: 40 euro në muaj.

Mësimi mbahet në hapësira kreative të pajisura me laptop individual për secilin fëmijë në të cilin do të zhvillojë gjatë orës.

Programi i përdorur në Trajnimet jCoders është material i adaptuar nga Creative Computing dhe Scratch, këto dy të dizajnuara nga MIT Media Lab dhe Harvard Graduate School of Education. Programi për modulet Robo dhe Mobile eshte i adaptuar nga Arduino dhe AppInventor.

Për më shumë informacione klikoni këtu.

Regjistrohuni duke plotësuar formën në www.j-coders.com/register ose në nr. +355 69 8986453.

Nxitoni të regjistroheni, aplikimet janë të hapura deri në fund të muajit Shtator.

Must watch
Business Mag Nr. #25 - Mars 2021

Kjo periudhë përkon me një vit të plotë në kushte pandemie në vendin tonë, në Europë dhe në mbarë botën. Në një vit ndodhën shumë zhvillime, të paparashkuara ndonjëherë më parë nga ne, duke hedhur poshtë shumë plane apo projekte tonat për rritjen. Por, në këtë kohë sipërmarrje të ndryshme u vunë në lëvizje për të gjetur zgjidhje të reja e për të siguruar mbijetesën.

Në këtë numër të revistës, vijnë zhvillimet përmes gjurmëve që kanë lënë tek industri, sipërmarrje apo individë sipërmarrës.

Pano Soko, ekonomist i njohur flet për efektet e paketave ekonomike të mbështetjes dhe nevojën për paketa ndihme në industritë e prekura.

Rubrika 3X3 i kushtohet industrisë së verërave. Nga intervistat tona me 3 prodhues rezulton se

verërat shqiptare janë të “paralizuara” nga pandemia.

Verërat janë në një trend me turizmin. Brunila Liçaj, profesore dhe eksperte në fushën e turizmit është optimiste për të ardhmen e kësaj fushe.

Në rubrikën e brandeve kemi sjellë, fabrikën e qumështit dhe prodhimeve të bulmetit “Lufra”, ndërsa një brand që po rimëkëmbet nga Kosova është prodhuesi i këpucëve artizanale “Perolli”. Të dy këto brande janë model frymëzimi për njerëzit e punës!

Një pjesë e rëndësishme e revistës i dedikohet konkursit dhe fituesve të Businessmag në …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0