Banka Qendore e Maqedonisë së Veriut i thotë po PayPal-it
Përditësuar së fundmi: 05/09/2019

Banka Qendore e Maqedonisë së Veriut i thotë po PayPal-it

Share
nga Eridon Elshani
Sht 05, 2019
-Manages Business Mag Kosovo -Studies Philosophy at University of Prishtina
lexo me teper >

Ndërsa pjesa tjetër e botës dërgon raketa në hapësirë ​​dhe i sjell ato përsëri në tokë dhe flet për përdorimin e gjerë të makinave elektrike, Kosova dhe Maqedonia e Veriut ende kanë probleme me pagesat në internet.

Në një vendim të fundit nga Autoriteti i Bankës Qendrore, Maqedonia e Veriut do t’i lejojë qytetarët dhe bizneset të hapin llogari në PayPal, Skrill dhe shërbime të tjera të ngjashme, duke i dhënë fund përfundimisht epokës së errët dhe problemeve të tjera me të cilat kompanitë, sipërmarrësit, freelance-erët apo edhe njerëzit e thjeshtë janë përballur për vite me radhë.

Deri më tani qytetarët e Maqedonisë e Veriut nuk ishin të autorizuar të hapnin ose të mbanin llogari bankare jashtë vendit, ndërsa me ndryshimet e reja qytetarët dhe bizneset do të jenë në gjendje të hapin dhe të mbajnë llogari me të gjitha shërbimet e huaja të transaksioneve të pagesave elektrike.

Sidoqoftë, siç është njoftuar, llogaritë mund të përdoren vetëm për qëllime tregtare, d.m.th. për blerjen dhe / ose shitjen e mallrave dhe shërbimeve elektronike.

Ky veprim u prit me shumë pozitiviteet dhe u promovua nga komuniteti i teknologjisë në Maqedoninë e Veriut. Sidoqoftë, ekziston shpresa që kjo lëvizje do ta shtyjë PayPal-in të zgjerohet më tej në rajon për ta përfshirë edhe Kosovën në listë, e cila ende nuk ka akses në këtë shërbim, përkundër thashethemeve.

DigitalSpoiler