Aplikoni për “EuroUdhëtim 2017” dhe përfitoni një udhëtim në të gjithë Europën


Përmbajtja e projektit “Udhëtim në Europë” është e thjeshtë dhe vetë principi kryesor e bën këtë projekt tërheqës për grup-moshat e reja të rajonit. Programi shënon vitin e tij të 11 duke e bërë ate një nga programet më të suksesshme në rajon. Projekti “Euroudhëtim” mundëson udhëtimin e 11 studentëve nga Shqipëria për të vizituar brenda 30 ditëve këdo qytet apo kryeqytet në Europën e bashkuar. Aplikimet përfundojnë në 1 Korrik 2017.

Thelbi i projektit qëndron në sigurimin e mundesisë së udhëtimit të lirë në Europë për një grup prej studentëve më të mirë të universiteteve të Shqipërisë. Këta studentë do të pajisen me biletë treni interkontinentale të vlefshme për një muaj gjatë verës së vitit 2017. Udhëtimi do të jetë i lirë dhe secili nga studentët do të ketë mundesinë të ndërtojë itenerarin personal të udhëtimit. Gjithashtu, programi u jep mundesi studenteve shqiptarë të angazhohen me studentë të tjerë pjesëmarrës nga rajoni.

Nëpërmjet prjoketit “Udhëtim në Europë” u krijohet mundësi studentëve shqiptarë të njihen me kulturën dhe qytetet Europiane; gjithashtu këta studentë do të jenë misionarë, të cilët do të përfaqësojnë dhe shpërndajnë një kulturë dialogu, e cila qëndron larg paragjykimeve të rëndomta, të cilat i veshin shqiptarët me statusin e “Emigrantit të Europës”.

Ceremonia e hapjes organizohet çdo vit në kryeqytetin europian Berlinin. Programi është i mundësuar nga “Balkan Trust for Democracy” dhe mbeshtetur nga “Fondacioni Robert Bosch”.

Për më shumë informacion vizitoni www.euroudhetim.org ose www.mjaft.org.

Nëse jeni të interesuar kontaktoni: [email protected]

burimi: TravelToEurope

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale