Aplikimet për praktikë deri në 20 Gusht


Të rinjtë që duan të kryejnë praktikën pranë institucioneve shtetërore kanë edhe 5 ditë kohë për të aplikuar.

Të diplomuarit e moshës 21-26 vjeç kanë afat deri në datën 20 gusht për t’u bërë pjesë e Programit Kombëtar të Praktikave të Punës.

Pozicionet

Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë ka shpallur 1343 pozicione për praktikantë në 19 Institucione shtetërore qendrore, ku përfshihet kryeministria dhe të gjitha ministrisë, 93 Institucione të varësisë, 19 Njësi të Qeverisjes Vendore si dhe 10 Shoqëri Tregtare.

aplikimet-per-praktike-deri-ne-20-gusht-businessmag

Programi

Programi i praktikave të punës zgjat 3 muaj dhe është pa pagesë, por pavarësisht kësaj, periudha e praktikës do të njihet si përvojë pune gjatë rekrutimit në institucionet e administratës publike. Aplikimi mund të bëhet vetëm online, në faqen e dedikuar nga Ministria e Mirëqenies Sociale praktika.sociale.gov.al, ndërsa të drejtën e kanë të gjithë të rinjtë që kanë mbaruar minimalisht ciklin e parë të studimeve bachelor, jo vetëm nga Shqipëria, por edhe nga Diaspora.

Ja ku mund të aplikoni.

/Konica.al

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale