Anila Kalleshi: Si të ushqehemi në stinën e verës

Anila Kalleshi: Si të ushqehemi në stinën e verës



Stina e verës është e ngarkuar me temperatura të larta, të cilat pasohen me udhëtime, plazh dhe me ushqime të shumëllojshme. Njeriu ka shumë mundësi të zgjedhë, por edhe t’i ruhet tundimit. Shumë kujdesen të kenë një trup perfekt.

Por, dietat jo gjithnjë kanë efektin e pritshëm dhe janë edhe shumë të mundimshme. Ekzistojnë disa mënyra të ushqyeri për të qenë sa më i shëndetshëm në stinën e nxehtë të verës. Natyrshëm na lindin shumë pyetje mbi ushqimet, frutat e zarzavatet.

Për BusinessMag.al dietologia Anila Kalleshi jep disa këshilla se si të ushqeheni shëndetshëm në stinën e nxehtë të verës. Ushqimet e freskëta të stinës janë primare, por edhe ushqimet e lehta për organizmin. Gjithashtu, një vend me rëndësi zënë edhe vaktet e mesme, që ndihmojnë në qëndueshmërinëbe metabolizmit.

Cilat fruta dhe perime janë më ushqyeset në këtë stinë?

Çdo stinë ka të veçantat e saj. Por vera është e mbushur me fruta të freskëta. Kemi nevojë të konsumojmë një shumëllojshmëri frutash dhe zarzavatesh çdo ditë, për të përfituar maksimumin e lëndëve ushqyese. Ndaj mos ngurroni të ushqeheni ndryshe dhe në mënyrë të pasur. Nëse parapëlqeni zarzavatet këshillohet të konsumoni brokoli, lakër e bardhë, spinaq, sallatë jeshile, dhe patate.

Çfarë duhet të konsumoj dhe çfarë jo?

Nëse hani vetëm fruta dhe perime kjo do të dëmtojë organizmin tuaj, por edhe do të humbisni shijen për ushqimet. Këshilla më e mirë është të shijoni ushqimet. Të alternoni produktet që konsumoni.

Për personat që duan të ushqehen shëndetshëm në verë dhe të mos lejojnë vënien e kileve të tepërta sugjerohet: gjoks pule, peshk salmon, trofta, mish lope, vaji i linit, kafe, çaj dhe frutat e detit. Mund të konsumoni piper të zi në ushqim, mishi qingji dhe mish derrit pa dhjamë.

Por, krahas atyre që ju duhet të konsumoni më poshtë do të gjeni një listë ushqimesh që nuk duhet t’i konsumoni në verë. Psh: fërgesat, pastat, petullat, ëmbëlsirat, karamelet, çokollatat, pijet e gazuara dhe të konservuara.

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #36 - Tetor 2024

Vjeshta solli rikthimin e aktiviteteve biznesore në ritmin e tyre të plotë, pas pushimeve të verës. Sipërmarrjet shqiptare, me dinamikat e tyre të pandalshme, janë aktualisht para një sfide dhe mundësie më të madhe. Proceset e përafrimit me BE-në krijojnë një mundësi për një treg më të madh, por kjo kërkon njëkohësisht përgatitjen të duhur për tregun.

Eventet e fundit, veçanërisht Future2Tech, tregoi se shumë kompani shqiptare, kryesisht në fushën e zhvillimit të Softwareve, po punojnë tashmë për tregun e huaj dhe janë kompani ndërkombëtare në kuptimin e plotë të fjalës. 

Në brendësi të këtij numri ne kemi sjellë histori brandesh dhe histori njerëzore; histori sipërmarrësish dhe profesionistësh, të cilët kanë investuar kohë dhe pasion në punët e tyre për të parë rezultatet që duken sot. Një prej brandeve për të cilin flasim sot, mbyll 3 dekada biznes në Shqipëri, diçka që vlen të marrë përgëzime nga të gjithë. 

Histori nga vendi dhe diaspora, rrugëtime në tregti, shërbim, apo edhe konsulencë, ky numër sjell një gamë të gjerë artikujsh, të shtrirë madje mes biznesit dhe artit, të cilat, kur ndërthuren, sjellin zhvillime shumë të bukura për shoqërinë.

Interesant është fakti se kushdo që …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0