AMA zgjat jetën e transmetimeve analoge edhe me një muaj


Autoriteti i Mediave Audiovizive ka shtyrë edhe me 1 muaj afatin e transmetimeve analoge në Tiranë, Durrës dhe Vlorë. Në një dalje publike, kreu i AMA-s ka bërë të ditur se rezultatet e një sondazhi periodik që AMA zhvillon, tregojnë se një pjesë e madhe e të anketuarve vijojnë ende të shikojnë në transmetime analoge. Ndërsa në qarkun e Vlorës mungon infrastruktura.

Kryetar i Autoritetit të Mediave Audiovizive Gentian Sala tha gjatë konferencës për shtyp se, “Bordi i AMA-s ka vendosur shtyrjen e afatit të transmetimeve analoge në Tirane dhe Vlorë me 30 ditë. Operatorët privatë që nuk mbulojnë me sinjal në qarkun e Vlorës, të marrin masa për infrastrukturën. Shtyrja me 4 javë do t’u krijojë mundësi qytetarëve të blejnë dekoderat dhe do t’ju japë mundësinë operatoreve”.

Ndërprerja e transmetimeve analoge ishte përcaktuar me 1 shtator 2019, por qytetarët ende nuk janë gati.

Edhe një vit më parë AMA e shtyu afatin për mbylljen e transmetimeve analoge.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale