Abraham Lincoln dhe mësimet që përcolli në rrugën drejt udhëheqjes

Abraham Lincoln dhe mësimet që përcolli për rrugën drejt udhëheqjes

Mund  të mos jeni duke udhëhequr ndryshime revolucionare në vend, apo duke sjellë ndryshime që do lënë shenjë, por po krijoni ato arritje, të cilat do ju bëjnë një udhëheqës më të mirë dhe të drejtë.

Dhe kjo arrihet duke u frymëzuar dhe nga udhëheqës, të cilët dhe në ditët e sotme me fjalët dhe këshillat e tyre japim mësime për ne.

1.Bëhuni vendimtar

Edhe pse është e dobishme të merret më shumë se një mendim, udhëheqësit e fortë e dinë se kur dhe si të marrin vendime. Linkolni kishte aftësinë të dinte kur i kishte të gjitha informacionet që i duheshin. Duke u larguar për të kërkuar vetminë, ai ishte në gjendje të përcaktonte zgjidhjen më të mirë për të marrë një vendim pa u lëkundur.

Udhëheqësit e mirë sqarojnë kriteret e tyre të vendimit, duke identifikuar kërkesat dhe dëshirat. Ata i përdordorin këto kërkesa si udhëzues për të krahasuar opsionet. “Vlerësoni rrezikun dhe pvrfitimin e secilës mundësi. Këto praktika do të rrisin besimin se keni zgjedhur alternativën që është ekuilibri më i mirë i rrezikut dhe shpërblimit.”

Lexo:7 zakonet e fuqishme që përcaktojnë lidershipin ekselent

2.Kërkoni frymëzim në vende të pamundura

Si anëtar i Kongresit, Linkoln studioi matematikë për të fituar mençuri në arsyetim. Linkolni ndan një pjesë të kësaj mençurie duke thënë se:” Gjërat që janë të barabarta me të njëjtën gjë janë të barabarta dhe me njëra-tjetrën”. Udhëheqësit janë nxënës të vazhdueshëm dhe kërkojnë ide dhe inovacione jashtë industrisë së tyre.

3.Lidhu me njerëzit në nivelin personal

Lincoln ishte i njohur edhe për shakatë dhe tregimet e tij, pra për lidhjen që krijonte ai me njerëzit dhe nga ana personale, emocionale duke u dhënë atyre atë siguri që një udhëheqës duhet ta zotërojë. Linkolni, gjithashtu, e bëri veten të arritshëm.

“Nuk është se sa i zgjuar jeni – marrëdhëniet e forta personale dhe nivelet e larta të besimit janë themeli i një lidershipi efektiv. Udhëheqësit e mirë demonstrojnë ndjeshmëri, interesohen për të tjerët dhe zbulojnë detaje rreth tyre.”

ENTREPRENEUR

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale