6 pyetje që duhet t'i bëni vetes para se të nisni karrierën tuaj » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 13/09/2017

6 pyetje që duhet t’i bëni vetes para se të nisni karrierën tuaj

Share
nga Anerola Torollari
Sht 13, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Nëse mund t’iu përgjigjeni sinqerisht po të gjitha këtyre pyetjeve, atëherë jeni në rrugën e suksesit.

Lexoni: Këshilla më e mirë e karrierës nga Sheryl Sandberg

Arritja e qëllimeve ka të bëjë kryesisht me angazhimin. Para se të vendosni qëllimin e ardhshëm për biznesin tuaj të vogël, pyesni veten për pyetjet e mëposhtme për të parë se sa të përkushtuar jeni për ta arritur atë:

  • A jam i gatshëm të heq dorë nga koha ime e lirë apo të rregulloj orarin dhe rutinën time për ta realizuar këtë?
  • A jam gati për të kursyer para dhe për të hequr dorë nga luksi për ta realizuar këtë qëllim?
  • A jam në rregull me kritikat dhe “talljet” e miqve, familjes dhe kolegëve, të cilët nuk ndajnë ambicien apo nuk dëshirojnë të më shohin që të kem sukses?
  • A e kuptoj se koha dhe energjia që duhet për ta bërë këtë të ndodhë mund të jenë shumë më tepër se sa unë pres?
  • A do të më ndihmojë me të vërtetë ky qëllim për biznesin tim dhe ta çojë atë atje ku unë dua të jetë?
  • Në zemrën time, a po e them me 100 % bindje, “Nuk do të heq dorë?”

Nëse mund t’i përgjigjeni sinqerisht po të gjitha këtyre, atëherë jeni në rrugën e suksesit.

Lexoni: 6 gjëra që duhet të bëni për karrierën në të 20-tat tuaja

burimi: INCEvente