5 mënyra jo të kushtueshme për të inkurajuar punonjësit tuaj » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 11/07/2019

5 mënyra jo të kushtueshme për të inkurajuar punonjësit tuaj

Share
nga Admin
Kor 11, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Padyshim që kompensimi i  drejtë i punonjësve tuaj do të sillte një ekip më të lumtur, efikas dhe produktiv. Por, nuk duhet të harrojmë se kjo nuk është mënyra e vetme. Inkurajimi jo-monetar do të krijonte një mjedis pune të harmonizuar. Punonjësit do të bëjnë punën më mirë dhe mund të ndihen më të përfshirë.

James Gilbert, shefi i marketingut global në CloudCherry shprehet: “ Unë i jap më shumë përparësi përvojës njerëzore në një hapsirë pune”. Këto janë 5 mënyrat jo-monetare se si t’i bëni punonjësit tuaj të ndihen më të vlerësuar në punë:

  1. Jepuni mirënjohje publike

Ndonjëherë një ‘faleminderit’ e thjeshtë mund të ndihmojë dikë të shkëlqejë në detyrën e ardhshme. Pranimi publikisht i punonjësve me performancë të lartë është një mjet mjaft motivues. James thotë se cakton 10 minutat e para të çdo takimi javor për njerëzit, të cilët kolegët duhet ta dinë që kanë arritje të larta e kanë ndikuar në rritjen e kompanisë.

  1. Përdorni mentaliten e rritjes

Kur flasim për mentalitetin e rritjes, duhet të kemi parasysh se aftësitë tona nuk janë të fiksuara dhe gjithmonë mund të përmirësohen. Një rast do të ishte lavdërimi i punonjësve për suksesin e tyre. Përdorimi i gjuhës negative nuk është një mënyrë efektive për të nxitur ndryshime pozitive. Theksimi i suksesit i motivon njerëzit të rriten në shkallë.

  1. Themelimi i monedhës sociale (Media)

Mediat sociale janë një mjet i madh motivues, sepse aty njerëzit mund të transmetojnë arritjet e tyre. James Gilbert tregon se ekipi i tij krijoi shpërblime për punonjësit më inovativë e me performacë të lartë dhe fituesit mund t’i shfaqin këto çmime në mediat e tyre sociale në mënyrë që t’i shohin edhe të tjerët. Çmimet jo domosdoshmërisht duhet të jenë monetare, por të thjeshta për të inkurajuar konkurencën e këndshme mes shokëve.

  1. Jepuni mundësi lidershipi

Një mënyrë  e mirë për të shpërblyer punën e punonjësve tuaj është pohimi se një ditë mund të jenë dhe ata shefa. Një mënyrë tjetër që ata të zhvillojnë aftësitë e tyre menaxheriale është duke punuar përkrah shefave të tyre. Kjo tregon transparencë dhe respekt në nivelet e një kompanie.

  1. Trofe dhe çmime të tjera të prekshme

Shumë njerëz nuk kanë një vlerësim fizik të punës së tyre. Medaljet e trofetë zakonisht mund të konsiderohen për fëmijët, por janë stimuj të mëdhenj edhe për të rriturit. Asnjëherë mos e nënvlerësoni se çfarë bëjnë të rriturit për të marr një trofe. Çmimet e prekshme veprojnë si motive të vazhdueshme jo vetëm për fituesit, por edhe për të tjerët, të cilët motivohen për t’a arritur atë çmim një ditë.

Besmira Koro

Forbes