3 sipërmarrës shqiptarë bëhen pjesë e programit YTILI 2018
Përditësuar së fundmi: 13/04/2018

3 sipërmarrës shqiptarë bëhen pjesë e programit YTILI 2018

Share
nga Neada Muçaj
Pri 13, 2018

Departamenti i Shtetit dhe Fondi Gjerman Marshall shpallën fituesit e programit YTILI për vitin 2018! Keti Gjipali dhe Pezana Rexha dy sipërmarrëset nga Shqipëria, janë midis finalistëve!

Programi i ‘Iniciativës së Liderëve të Inovacionit Transatlantik’ (YTILI) mbështetet në zbatimin e tij nga Fondi Gjerman Marshall i Shteteve të Bashkuara (GMF).

YTILI mbledh sipërmarrës në rinj europianë në Shtetet e Bashkuara, për një program të plotë shkëmbimi, dialogu dhe udhëheqjeje nga mentorë që nxisin aspiratat sipërmarrëse.

Ideja është të mblidhen rreth 100 sipërmarrës nga Europa nga rreth 50 vende në USA dhe ti ndihmojnë ata të ndërtojnë rrjetin e tyre të kontakteve me Europën dhe Amerikën dhe të eksplorojnë tregun Amerikan.

Programi përbëhet nga dy pjesë: një udhëtim tre javor në USA dhe takimi final në Berlin në vitin pasardhës.

Pezana Rexha është themeluese dhe CEO e sipërmarrjes Design by Pana, një biznes social i cili kërkon të ruajë vlerat e paçmuara të drurit natyral dhe t’i japi jetë sërisht atij, duke mundësuar, ndërkohë, që individë të ndryshëm nga grupe të marxhinalizuara, të kenë mundësi të punojnë dhe të jenë të aftë të përballen me jetën.

Ndërkohë Keti Gjipali është një sipërmarrëse e re, por shumë premtuese. Falë pjesëmarrejes së saj aktive në aktivitetet sipërmarrëse në Tiranë dhe eksperiencave të saj të punës në industri të ndryshme dhe kompani mediatike, tani ajo drejton biznesin e saj të marketingut AGOG, të specializuar në Marketingun e Medias Sociale për SME-të.

Lista me 72 pjesmarrës nga e gjithë Europa, kryesohet nga Keti dhe Pezana por gjithashtu dhe një sipërmarrës tjetër kosovar ka arritur të bëhet pjesë e programit. Ai është Lorik Mullaademi.

Loriku është drejtuesi kryesorë dhe bashkë-themelues i Sogody, një kompani me eksperiencën më të mirë në shërbimet dixhitale dhe zhvillimin e produktit. Shërbimet që ajo ofron janë kryesisht Fintech, Martech, dhe Business & Data Intelligence.