Ulen ritmet. Rritja ekonomike 3.55% në tremujorin e tretë


 

Nga të dhënat paraprake, rritja ekonomike për nëntëmujorin është gati 3.9%.

Sipas INSTAT-it, kontributin kryesor në rritje në tremujorin e tretë, e ka dhënë grupi i shërbimeve “tregti, hotele, restorante dhe transporti” me 0.9 pikë përqindje, “Administrata publike, arsimi dhe shëndetësia” gati 0.9 pikë përqindje, “ndërtimi” me 0.7.

Në gjysmën e parë të vitit, ndërtimi kryesoi zhvillimet ekonomike në vend, duke siguruar gati 50% të nivelit të rritjes së shënuar në ekonomi. Në tremujorin e dytë, ndërtimi siguroi 1.84 pikë përqindje të rritjes, nga 4.02% që ishte rritja në total.

Efekt negativ në ekonomi dha gjatë tremujorit të tretë ulja e theksuar e prodhimit të energjisë elektrike, ndërsa edhe industria nxjerrëse duket se ka ulur shpejtësinë.  Grupi i sektorëve industri nxjerrëse, përpunuese, energji dhe ujë, dhanë ndikim -0.12 pikë përqindje në ekonomi.

Krahasuar me një vit më parë, në tremujorin e tretë, “bujqësia, pyjet dhe peshkimi” u rrit 0.52%, ndërsa aktiviteti i industrisë, energjisë dhe ujit ra në total 1.1%.

lexo: https://businessmag.al/sejko-rritja-ekonomike-po-forcohet/

 

 

 

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale