“Udhëtim në tri kohë”, libri i profesor Adrian Civicit që trajton komunizmin, tranzicionin dhe kapitalizmin » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 24/05/2019

“Udhëtim në tri kohë”, libri i profesor Adrian Civicit që trajton komunizmin, tranzicionin dhe kapitalizmin

Share
nga Admin
Maj 24, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

“Udhëtim në tri kohë” është një dialog i prof. Adrian Civicit, profesor i njohur në fushën e ekonomisë me Alda Bardhylin, studiuese gazetare. Udhëtim në Kohë, përfshin tri periudha të rëndësishme të Shqipërisë së një shekulli, komunizmin, tranzicionin dhe kapitalizmin.

Në vlerësimet për librin, ai është cilësuar një manual për politikanët, diplomatët, intelektualët, studentët apo të gjithë qytetarët që kërkojnë të njohin dhe sintetizojnë mendimin për periudhën e evoluimit të shtetit shqiptar 70 vitet e fundit.

Ndryshe nga shumë libra të tjerë të prof.Ardian Civicit, kz libër nuk ka në focus vetëm ekonominë, por atë si pjesë e gjithë zhvillimit shoqëror të vendit.

Vetë prof. Civici e ka cilësuar si njëm, “Libër me natyrë deri diku racionale analitike. Nis me diskutimet për vendosjen e socializmit. Vijon me tranzicionin dhe më të tej me kapitalizmin.
Në këtë libër, ai kërkon të shkojë në brendësi të modelit të njeriut të ri. Njeri i cili sipas tij, “nuk ishte intelektual, por që karakterizohej nga sjellje të përcaktuara nga morali komunist”.

“Shpesh ne shtronim pyetjen, pse u prishën në mënyrë aq demosntrative Kishat dhe Xhamitë. U prishën sepse ideologjia marksiste-leniniste ishte një fe më vete. Dy fe bashkë nuk mund të ekzistonin”, thotë Civici.

Një pjesë të rëndësishme zë tranzicioni i zgjatur dhe ende i pambaruar i Shqipërisë. Në këtë pikë ai kërkon të nxitet debat, aktualisht i zbehtë.

Subscribe në kanalin tonë në YouTube