Tableti që do të zëvendësojë letrën


Letra si material na sjell shumë të mira materiale. Ka vite që na shërben, përdoret për shumë produkte me rëndësi dhe ka kosto të vogël. Por dhe ky produkt kaq i “përkryer” ka të metat e tij: letra mund të griset lehtë, është e rëndë dhe kërkon hapësirë të konsiderueshme. Kompania reMarkable mendon që ka ardhur koha që letra të “dalë në pension” dhe të zëvendësohet nga “letra-tablet”.

Pajisja reMarkable është një tablet që funksionon me teknologjinë E ink (Electronic ink që do të thotë bojë elektronike). Kjo pajisje mund të përdoret si bllok shënimesh i zakonshëm, ose thënë më mirë si disa blloqe shënimesh të ndryshme, por me përfitimin që do të “peshojnë” shumë herë më pak dhe nuk do dëmtojmë nënën natyrë. Kompania reMarkable po përdor teknologjinë “ultra high friction” e cila do përdorë disa materiale të cilat do t’u japin përdoruesve ndjesinë e të shkruajturit në letër të vërtetë.

Por, edhe pse në pamje të parë duket si teknologji shumë ndihmëse, ajo do jetë shumë minimaliste në shërbimet që do të ofrojë. Në këtë tablet do mund të ruhen vetëm dokumente PDF, e-books si dhe dokumete të thjeshta që do përdoren si faqe për të shkruajtur apo për të bërë skica të ndryshme. Kompania ka treguar kujdes dhe për përmasat e tabletit, duke i bërë të ngjashme me ato të një letre tradicionale, në mënyrë që përdoruesi të ndihet sa më rehat me këtë produkt.

Kjo tentativë, përveçse është e para e këtij lloji për të zëvendësuar letrën, duket dhe një nga më të mirat në çështjet e mjedisit deri më tani. Dhe si shpesh herë, i mbetet përdoruesit final të vendosë nëse kjo teknologji do ketë sukses dhe nëse do arrijë ta “nxjerrë në pension” letrën dhe bashkë me të blloqet dhe fletoret e panumërta të shënimeve.

/Ky artikull u publikua së pari nga TechSot.al. Business Magazine Albania ka të drejta të plota të ripublikimit të këtij artikulli, në bazë të marrëveshjes mes palëve.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale