Studime në Financë-Bankë? UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT

Studime në Financë

Sigurisht që gjërat kanë ndryshuar shumë krahasuar me disa vite më parë Përsa u përket studimeve. Mundësitë e studimit, dhe bursat për t’i zhvilluar këto studime me pak kosto janë shtuar. Keni dëgjuar për miq tuaj që studiojnë jashtë dhe nuk kanë kosto të mëdha? Është pikërisht për faktin se ato kanë fituar një bursë.

Edhe uniersitetet tona ofrojnë bursa, madje edhe shkollat e mesme dhe publike, ndonëse jo në nivele të larta.

Një bursë interesante universitare vjen nga Universiteti i New York në Tiranë në bashkëpunim me BKT.

Alkida Lushaj, pedagoge në UNYT dhe drejtuese e këtij programi, thekson se, “kjo është një bursë e plotë studimi për të siguruar njohuritë e duhura mbi sistemin bankar, industrinë bankare dhe operacionet bankare. Objektivi është që të ndihmojmë studentët tanë të përgatiten me efikasitet dhe saktësi dhe sipërmarrjet si banka, të kenë mundësi të punësojnë profesionstët e duhur”.

Programi përfshin praktikë reale në të gjitha vitet e studimit, duke përfshirë studentët në proceset dhe aktivitetet e përditshme të çdo njësie bankare.

Lexo: Të bëhesh pjesë e studimeve amerikane. Me Minerva studioni në 7 vende të ndryshme

Përfitimet kryesore përfshijnë:

  1. Zhvillimi i të menduarit analitik kritik dhe aftësive shoqërore, si dhe sjellja etike.
  2. Kuptimi i teknologjisë dhe sfidave dhe metodave të saj në zgjidhjen e problemeve në industrinë bankare.
  3. Zhvillimi i të gjitha aftësive për një rrugë karriere dhe ekspertize në sektorin bankar.
  4. Zbatimi i të gjitha njohurive teorike në lidhje me bankën në mjedisin real të institucionit dhe departamenteve të tij.
  5. Pasja e një PUNE të vërtetë menjëherë pas përfundimit të programit të studimit.

Bachelor në Bankingun e Aplikuar dhe Financat

Universiteti i New York Tirana ka krijuar programin e tij më të ri në Bankimin e Aplikuar dhe Financat në bashkëpunim me BKT.

Ky program ndërthur teorinë dhe praktikën në module, përmban dhe u jep përfitimin më të konsiderueshëm studentëve që do ta ndjekin atë.
Bursa, ndërkohë, mundëson një reale pasi studenti ka mbaruar programin e studimit 3-vjeçar në departamentin e Ekonomisë dhe Financave.

 

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale