SIPËRMARRËSI DURIMTAR I GJINARIT

SIPËRMARRËSI DURIMTAR I GJINARIT


Ngjitja deri tek “Tre bujtinat” ia vlen për të provuar shije autentike, por edhe për të takuar Kastriot Markun,  themeluesin e resortit të njohur në Gjinar të Elbasanit.

Ajo që na befason në secilën nga vilat e ndërtuara me shije është arkitektura, shartesë e traditës shqiptare dhe qyteteve Alpine të Evropës ku ka udhëtuar protagonisti i këtij destinacioni turistik.

Bashkimi i energjive dhe dijeve me babain e bashkëudhëtares së tij Manjolës,  Kostandin Tavanxhiun  bëri sintezën e Beratit dhe Burrelit.  Tradita e dy familjeve shprehet në kulturën e shërbimit, kuzhinën shqiptare ashtu edhe mobilimin ose veshjen e brëndshme të mjediseve pritëse. Tryeza nis me byrekun me arra, një inovacion i gatimit i shpikur nga familja , vijon me pjatat me mish keci, zogj fshati dhe përsheshi me gjelin e  detit, bugaçet dhe tavën e kosit firmato elbasanase.

Rrethuar me objektet e dekorit Kuq e Zi të Flamurit shqiptar , Kastrioti na tregon stendën e produkteve natyrale ku dallohen reçelërat e kajsisë, luleshtrydheve e ftoit, kompostot e frutave të pyllit, trahanatë e “Tre Bujtinave” e dy lloje likernash me thana e arra.  Modestisht pranon se janë afro 200 familje në 1000 metra lartësi në Gjinar , të cilat  punësohen në këtë resort me kohë të pjesshme përgjatë vitit.

Sipërmarrja e parë e tij është një  fabrikë mobiljesh, të cilën e drejton prej vitesh në Elbasan.

 

Kastrioti thotë se “Tre Bujtinat” nisën për të argëtuar fillimisht në fundjavë vetë familjen. Vijues i rrugës së lartësive arbërore në Gjinar, prej nga është prejardhja e  Gjergj Aranitit, (Princi  që ndihmoi kryeheroin), megjithëse pengesat, si rrugë të pamirëmbajtura, apo mungesa herpas-here e energjisë elektrike tregohet i vendosur për të ecur përpara.

Trokitja “kuq e zi” e gotave me shurupin aperitiv të thanës, vjen si ftesë për Festat e Pavarësisë Kombtare e si thirrje drejtuar bashkombasit për të mbështetur njëri-tjetrin.

 

Shkrim nga Andi Bica, Beti Kumi

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #34 - Mars 2024

Për një vit të mbarë!

Viti 2024 ka nisur me sfidat dhe mundësitë e tij. Ndërsa kompanitë do të duhet të përballen me disa ndryshime ligjore dhe njëkohësisht trendet e tregjeve: si rritje çmimesh dhe rritje e kostos së fuqisë punëtore, startupet janë para mundësive dhe një klime favorizuese. Thirrje të shumta janë hapur në fushën e biznesit, kulturës dhe ideve të gjelbërta. Ndër më të rëndësishmit, programi i qeverisë për financimin e 80 startupeve në tre faza zhvillimi të tyre

Për të kuptuar rëndësinë e bizneseve të reja, veçanërisht në teknologji, mjafton të shohim që edhe sipërmarrje të konsoliduara vendase, si një grup kompanish si Balfin, kanë një vëmendje të theksuar tek startupet. Z. Samir Mane, President i këtij grupi, prej kohësh ka treguar interes, duke i mbështetur, por edhe duke investuar në një prej startupeve që pritet të sjellë revolucion në bio-inxhinieri. Vëmendja tek risia dhe inovacioni vlerësohet të jetë një nga arsyet kryesore, përse audienca jonë e zgjodhi në kompeticionin tonë të dhjetorit si Sipërmarrësi i Vitit. Në një intervistë ekskluzive, z. Mane tregon për ne copëza domethënëse nga …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0