Si të veproni kur intervistoni dikë për punë

Si të veproni kur intervistoni dikë për punë


Për intervistat e punës, ka shumë këshilla për punëkërkuesit. Po nëse jeni ju ai që bën intervistën dhe keni nevojë për një staf të ri? Kryerja e një interviste të mirë, është aftësi e mësuar si çdo aftësi pune për pozicionin që po përpiqeni të plotësoni.

Me një përgatitje dhe praktikë të vogël, mund të zotëroni artin e intervistës dhe të përmirësoni rrisni mundësitë e kompanisë tuaj për të fituar mbi talentet më të mira për pozicione të hapura. Ndiqni këto këshilla të thjeshta për të siguruar një përvojë të jashtëzakonshme për ju dhe kandidatët tuaj.

Jini të qartë në atë që kërkoni
Natyrisht, para se të filloni të intervistoni aplikantët, është e rëndësishme që të merrni pak kohë për të përcaktuar karakteristikat që kërkoni në një konkurent ideal. Jini të qartë edhe për kriteret tuaja. Ju gjithashtu do të duhet të jeni në gjendje të dalloni “përsosmërinë e shitjeve” nga standardet më të vogla. Si do ta kuptoni që keni gjetur kandidatin e duhur? Një kombinim i faktorëve mund t’ju tregojë, në varësi të nevojave tuaja. Për shembull, ju mund të kërkoni arritje dhe diploma arsimore, certifikata profesionale, referenca, teste para punësimit, rekomandime, etj. Pjesa thelbësore është ta marrësh këtë vendim. Kështu, ju do të kuptoni atë që kërkoni gjatë procesit të intervistimit. Mos e nënvlerësoni kulturën e kompanisë. Edhe aplikanti më i kualifikuar mund të mos përshtatet me mjedisin dhe atmosferën ekzistuese të kompanisë suaj. Personaliteti dhe qëndrimi i duhur mund të jenë po aq të rëndësishëm sa aftësitë e duhura.

Kuptoni thelbin e një interviste pune
Ju mund të dëshironi të merrni përgjigje për pyetje specifike dhe mund të jeni në gjendje të artikuloni një arsye të përkryer bindëse për ta kërkuar atë. Flitet për të dhëna sensitive, të dhëna personale. Këtu përfshihet raca, origjina kombëtare, feja, identiteti gjinor, orientimi seksual, aftësia e kufizuar, mosha, shtetësia, statusi. Mos harroni të mbani pyetjet tuaja brenda kufijve të aftësisë së aplikantit për të përmbushur detyrat aktuale të punës. Pyetjet në lidhje me aftësitë, përvojën dhe arsimin janë për këtë arsye të rëndësishme. Nëse jeni i shqetësuar për disa aspekte të performancës së punës fizike, bëni direkt atë pyetje, në vend që të pyesni nëse personi është i paaftë.

Zgjidhini me kujdes pyetjet tuaja
Përcaktoni me kujdes pyetjet tuaja dhe mos kopjoni pyetje nga ndonjë listë. Pyetjet që kërkoni duhet të jenë të përshtatura për kompaninë tuaj dhe pozicionin në fjalë. Dalloni aftësitë dhe përvojën. Krijoni pyetjet për të nxjerrë informacionin që ju duhet me të vërtetë, të rëndësishme për pozicionin në fjalë.

Tregojuni kandidatëve tuaj për kushtet e punës
Nuk ka nevojë që procesi i intervistimit dhe aplikimit të punës të bëhet një mister. Shpjegojuni të intervistuarve tuaj saktësisht se çfarë do të ndodhë kur intervista të jetë planifikuar. Le ta dijë se ku dhe kur do të zhvillohet intervista, por gjithashtu t’u tregoni atyre se kush do të bëjë intervistimin, si emrin dhe titullin. Mos provoni të befasoni. Sa më e ndershme të jetë që nga dita e parë, aq më shumë kandidati do të vlerësojë kompaninë tuaj.

Lexo: Çfarë të bëni pas një interviste pune?

Jepini kandidatit kohë dhe hapësirë ​​për t’u përgjigjur
Nëse e gjeni veten duke menduar se sa kohë keni që po flisni, mund të keni rënë në një kurth shumë të zakonshëm të intervistës. Ju keni harruar të lejoni që kandidati t’i përgjigjet pyetjes. Duhet të jetë një bisedë, jo monolog.

Jepini edhe vetes më shumë kohë
Mos u mundoni të nxitoni në këtë proces. Përkundrazi, kërkoni mënyra për të caktuar një orar fiks dhe të përshtatshëm. Përdoreni këtë për të shqyrtuar aplikimin, ose CV-në e kandidatit, si dhe për të bërë shënime, për të shqyrtuar pyetjet tuaja dhe për t’u përgatitur për vetë intervistën.

Entrepreneur

Must watch
Business Mag Nr. #25 - Mars 2021

Kjo periudhë përkon me një vit të plotë në kushte pandemie në vendin tonë, në Europë dhe në mbarë botën. Në një vit ndodhën shumë zhvillime, të paparashkuara ndonjëherë më parë nga ne, duke hedhur poshtë shumë plane apo projekte tonat për rritjen. Por, në këtë kohë sipërmarrje të ndryshme u vunë në lëvizje për të gjetur zgjidhje të reja e për të siguruar mbijetesën.

Në këtë numër të revistës, vijnë zhvillimet përmes gjurmëve që kanë lënë tek industri, sipërmarrje apo individë sipërmarrës.

Pano Soko, ekonomist i njohur flet për efektet e paketave ekonomike të mbështetjes dhe nevojën për paketa ndihme në industritë e prekura.

Rubrika 3X3 i kushtohet industrisë së verërave. Nga intervistat tona me 3 prodhues rezulton se

verërat shqiptare janë të “paralizuara” nga pandemia.

Verërat janë në një trend me turizmin. Brunila Liçaj, profesore dhe eksperte në fushën e turizmit është optimiste për të ardhmen e kësaj fushe.

Në rubrikën e brandeve kemi sjellë, fabrikën e qumështit dhe prodhimeve të bulmetit “Lufra”, ndërsa një brand që po rimëkëmbet nga Kosova është prodhuesi i këpucëve artizanale “Perolli”. Të dy këto brande janë model frymëzimi për njerëzit e punës!

Një pjesë e rëndësishme e revistës i dedikohet konkursit dhe fituesve të Businessmag në …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0