Shpallen 7 fituesit që përfitojnë fonde për startup-e


Shtatë sipërmarrje private kanë fituar të drejtën për t’u financuar nga fondet e buxhetit të shtetit si sipërmarrje startup. Nga rreth 20 aplikime, Komisioni i Aprovimit të Granteve (KAG) për Fondin Start-Up miratoi vetëm shtatë.

Pjesa më e madhe e sipërmarrjeve fituese janë nga Tirana.

Ato i përkasin sektorëve si : artizanati, bimët medicinale, teknologjia e informacionit dhe komunikacionit, druri dhe tekstilet.

Agjensia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve hapi zyrtarisht aplikimet në muajin shkurt. Janë rreth 300,000 lekë që mund të përfitohen për të zhvilluar një biznes “startup”. Qeveria lehtësoi kushtet e përfitimit nga fonde, duke bërë të mundur që të përfshiheshin edhe subjektet pa përvojë.

Sipas rregullores, të interesuarit dorëzojnë dosjet me projektet që do të vlerësohen nga Komisioni i Aprovimit të Grantit (KAG), i cili do të mblidhet sipas aplikimeve të paraqitura. Aplikantët e refuzuar do të informohen në lidhje me shkaqet e refuzimit. Për këtë fond mund të aplikojnë kompanitë që mbulojnë: sektorët prodhues dhe të shërbimit, sektorin e industrisë së lehtë, sektorin e turizmit, fushën e kërkimit dhe të zhvillimit, proçesin e agropërpunimit, fushën e dizenjimit, modelimit dhe artizanatit.

shpallen-7-fituesit-qe-perfitojne-fonde-per-startup-e-businessmagFondi ka për qëllim të mbështesë bizneset e sapo krijuara “startup” në Shqipëri, nëpërmjet subvencionimit financiar të drejtpërdrejtë. Një sipërmarrje mund të përfitojë maksimalisht 300,000 lekë për projekt. Skema mbulon 70% të shpenzimeve të miratuara brenda limitit të mësipërm. Pagesa e fondit të përfituar bëhet 50% në fillim të projektit dhe 50% në fund.

 

 

 

burimi: monitor.al

 

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale