Shfaqet për herë të parë në Shqipëri, filmi artistik në realitet virtual 360º
Përditësuar së fundmi: 21/06/2018

Shfaqet për herë të parë në Shqipëri, filmi artistik në realitet virtual 360º

Share
nga Neada Muçaj
Qer 21, 2018

Teknologjia dhe arti u takuan në shfaqjen premierë të filmit të shkurtër ‘Një Histori nga Cirku’ në sallën e kinemasë Cineplexx në Tiranë.

Për herë të parë njerëzit mund të shikojnë një film të realitetit virtual me paisje të veçanta në vend të ekranit të madh.

“Jam e lumtur që ishim në gjendje të mbështesnim këtë projekt kaq inovativ me një qasje të re në fushën e filmit”, tha Debora Kern, përfaqësuese e Ambasadës Zvicerane.

Gjatë 15 minutave të para, të ftuarit përjetuan një udhëtim virtual përmes eventeve të ndryshme brenda një tende cirku. Teknologjia VR lejon shikuesit të rrotullojnë këndin e pamjes dhe të shohin çfarë ndodh në 360º. Kjo është një mënyrë e re ndryshe nga filmat tradicional, ku kamerat kapin gjithçka që lëviz rreth e rrotull.

Lexoni: Arjeta Dhima në filmin e parë 360°. Intervistë me regjizorin Jonid Jorgji

“Edhe pse modeste, mbështetja jonë shkoi për një ekip të ri që përpiqet të sigurojë jetesën përmes artit. Shpresojmë që realizimi i këtij filmi, të inkurajojë prodhuesit e rinj të filmave që të mësojnë dhe të provojnë më shumë rrugë për të financuar idetë e tyre,” tha Dritan Mezini, drejtor executive i Fondacionit Kulturor Zviceran.

Kjo përvojë e shikimit është bërë e mundur duke kombinuar kamera speciale të përdorura për të krijuar filma dhe paisje individuale VR që shikuesit përdorin gjatë shfaqjes.

/SwissEmbassy

 


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM