Rritja e pagave në administratë nis këtë muaj. Ja disa shembuj
Përditësuar së fundmi: 16/04/2019

Rritja e pagave në administratë nis këtë muaj. Ja disa shembuj

Share
nga Ornela Trupja
Pri 16, 2019

Duke nisur nga 1 Prill ka hyrë në fuqi vendim i Këshillit të Ministrave për rritjen e pagave në pozicionet e administratës publike. Në Fletoren Zyrtare është publikuar vendimi që përcakton se sa do të jetë niveli i rritjes së pagave.

Rritja përfshin 65 mijë punonjës të administratës, ndër të cilët 308 janë diplomatë, 3500  punonjës të burgjeve, 36 mijë mësues, 4.650 mjekë dhe 13.765 infermierë e staf shëndetësor dhe 6.800 ushtarakë.Rritja e pagave në total do të shkojë deri në 20%.

Le t’i konkretizojmë me disa shembuj: një drejtor shkolle i arsimit të mesëm paguhej 57000 mijë lekë dhe tani do të paguhet 61000 lekë, (pra 6% më shumë).

Lexo: 2019, rriten pagat në arsim, mjeksi e ushtri

Një edukatore kopshti paguhej 32000 lekë, ndërsa tani do të paguhet 34000 lekë. Për ushtarakët rritja konsiston me 17%. Sipas institutit të Vjenës për Studime Ekonomike Ndërkombëtare në raportin e parashikimit 2019, Shqipëria bashkë me Moldavinë dhe Ukrainën renditen si vendet me nivlin më të ulët të pagave në Europë.